În Craiova, de la începutul anului, au fost identificate 13 clădiri cu destinaţia de locuinţe neîngrijite şi nouă terenuri insalubre, pentru care a fost demarată procedura de notificare a proprietarilor. Unele clădiri au statut de monument istoric, altele sunt părăsite, iar altele sunt foste case naţionalizate locuite de mai multe familii.
O clădire din centrul municipiului, ce atrage atenţia, este casa cu copac, aşa cum mai este cunoscută pentru că un copac imens a crescut în centrul imobilului. Clădirea nu este monument istoric, dar are regim special, pentru că face parte din centrul istoric al municipiului Craiova. Nu a fost revendicat de proprietari până acum, aşa că a intrat în patrimoniul primăriei, care însă nu are bani să o reabiliteze. Acest imobil a fost construit în secolul XX şi de 30 de ani a fost lăsat în paragină. În perioada comunistă aici a funcţionat un magazin de obiecte din metal, iar înainte de revoluţie comuniştii au vrut să demoleze acest imobil. Au reuşit să dea jos doar acoperişul.
Şi nu este singura clădire de acest gen din centrul Craiovei despre care locuitorii spun că strică imaginea centrului. "Toate clădirile care sunt în paragină care fac obiectul acelui regulament cu impozitarea de 500 la sută, nu am date la mine să vă spun exact, nu reţin toate cifrele, au fost toate notificate de către disciplina în construcţii şi li s-a dat un termen. Nu s-au dat amenzi încă pentru că acestea se pot da doar după ce va trece acel termen pe care îl dă diciplina în construcţii", a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.