Inedit

O noapte în bibliotecă, la Craiova

Demarată cu mult entuziasm în 2011, Nocturna Bibliotecilor, proiect desfăşurat la nivel naţional, s-a constituit încă de la începuturi într-o acţiune de promovare a lecturii şi a bibliotecilor publice. Organizată neîntrerupt la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”, “O noapte în bibliotecă”, aşa cum s-a încetăţenit evenimentul în ultimii ani, a reprezentat o bună ocazie de a cunoaşte biblioteca, serviciile pe care le oferă şi spaţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Programul de vineri, 29 septembrie, va debuta la ora 18.00 şi se va prelungi până târziu în noapte. Între acţiunile la care sunt invitaţi craiovenii se regăsesc expoziţii de carte şi afişe, vizite şi prezentări pentru sălile şi secţiile bibliotecii, ateliere de jocuri de strategie, colorat, hand-made şi vizionare.
La fel ca în cadrul ediţiilor anterioare, copiilor le-au fost pregătite cele mai multe surprize. Mai multe clase de elevi de la Colegiul Naţional “Elena Cuza” şi Şcoala Generală nr. 21 “Gheorghe Ţiţeica” vor participa la diferite acţiuni organizate de bibliotecari. Pentru ei şi pentru toţi copiii din Craiova vor fi organizate activităţi de desen şi colorat, vor fi lecturate pasaje şi fragmente din cărţile copilăriei şi se vor desfăşura jocuri precum “Şotron”, “Raţele şi vânătorii”, “Mima” şi “Ursul doarme şi visează”, la care poate participa oricine. De la cărţile şi jocurile copilăriei se va trece către cele mai îndrăgite personaje de poveste. Mai mulţi copii vor fi costumaţi în ţinute reprezentând personaje fascinante de poveste sau desene animate.

“O noapte în bibliotecă” este şi despre cunoaşterea activităţii specifice a bibliotecii. Participanţii vor avea ocazia de a fi “bibliotecari pentru o noapte”. Astfel, vor fi realizate prezentări profesionale pentru ca toţi cei curioşi în legătură cu activităţile curente să dispună de posibilitatea de parcurge etapele prin care trece o carte: operaţiunile de achiziţie, catalogare, evidenţă şi aşezare la raft. Procesul este unul complex, aflându-se la originea fiecărei cărţi intrată în bibliotecă.

Cei preocupaţi de fotografie şi realizarea de filme sunt invitaţi la atelierul de Povestiri digitale unde, fie cu pozele personale, fie cu materialele disponibile la bibliotecă, vor fi îndrumaţi să realizeze clipuri video.

“Ne dorim ca toţi cei care frecventează biblioteca să participe în număr mare la sărbătoarea noastră. Vom organiza vineri o serie de activităţi inedite cu scopul principal de a încuraja lectura şi, evident, de a recunoaşte importanţa bibliotecii în mijocul comunităţii. Colegii mei au planificat activităţi pentru toate categoriile de vârstă şi pentru o gamă cât mai largă de preocupări. Cei care vor alege să rămână până târziu în noapte la bibliotecă vor avea posibilitatea de a vizita toate spaţiile bibliotecii, de a-i cunoaşte pe bibliotecari şi de a participa la activităţile interactive pe care, cu multă pasiune, le-au pregătit colegii mei”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...