Sub Lupă

Minoră vândută proxeneţilor de propriul frate, la Verguleasa - Olt

Un bărbat în vârstă de 23 de ani, din Verguleasa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de minori, după ce şi-a vândut sora, în vârstă de 14 ani, unei femei în vârstă de 31 de ani, din Cungrea, contra sumei de 300 de euro, aceasta din urmă obligând-o pe minoră să practice prostituţia, în Turcia.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2013, bărbatul, pe fondul unor probleme financiare, a luat hotărârea să o vândă pe sora sa, în vârstă de 14 ani, concubinei sale, inculpata Ostafe Jana Elena contra sumei de 300 euro.

“Inculpatii Z. C. C. şi Ostafe Jana Elena au indus-o în eroare pe persoana vătămată, spunându-i că urmează să se deplaseze împreună cu inculpata Ostafe Jana Elena în vacanţă în Turcia, sens în care părinţii persoanei vătămate minore au dat o declaraţie notarială prin care şi-au exprimat acordul ca fiica lor să se deplaseze în străinătate alături de inculpata Ostafe Jana Elena, prilej cu care au primit suma de 300 euro. După câteva zile, persoana vătămată şi inculpata Ostafe Jana Elena au plecat în Turcia şi au ajuns în oraşul Bodrum, fiind întâmpinate la sosire de un cetăţean turc, care le-a condus la un apartament închiriat. După ce s-au cazat, inculpata i-a comunicat persoanei vătămate faptul că a fost adusă în Turcia pentru a practica prostituţia, fapt cu care minora nu a fost de acord, context în care a fost lovită cu palmele peste faţă de inculpată şi ameninţată că în cazul în care nu se supune îl va chema pe inculpatul Zamfir Constantin Cosmin să o oblige să practice prostituţia. Sub imperiul stării de teamă, persoana vătămată a acceptat să practice prostituţia, sens în care inculpata Ostafe Jana Elena îi aducea clienţi cu care persoana vătămată întreţinea raporturi sexuale contra sumei de 100 euro pentru fiecare oră, iar toate sumele de bani erau încasate de către inculpată. Persoana vătămată a fost obligată să practice prostituţia în folosul inculpatei Ostafe Jana timp de 3 luni, până la data de 09.05.2014, moment marcat de expirarea vizei de şedere pe teritoriul Turciei”, se arată în raportul procurorilor.

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile. Tribunalul Olt a admis propunerea DIICOT BT OLT şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile de la data punerii în executare a mandatului faţă de inculpata Ostafe Jana Elena.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...