Politică

Deputatul Eugen Neaţă a depus un amendament la Legea Educaţiei Fizice şi Sportului!

Angajarea persoanelor angrenate în activitatea sportivă în funcţii vitale pe lângă echipele ce joacă la nivel naţional şi internaţional vor fi clarificate prin amendamentul depus de parlamentarul vâlcean

În urma solicitărilor venite din partea reprezentanţilor cluburilor sportive, deputatul Eugen Neaţă a depus, împreună cu deputatul Adrian Solomon, un amendament la proiectul de lege PL-x 274 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 38/2017 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, care a fost pe ordinea de zi a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială. Acest amendament a fost depus şi la Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. Eugen Neaţă a susţinut în şedinţă modificările pe care le-a propus, colegii au fost de acord, la fel şi reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului. Votul a fost pentru, cu o singură abţinere a unui deputat USR. Urmează ca aceste propuneri să fie dezbătute şi supuse la vot în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

“În ultimii ani, sportul de înaltă performanţă, din nevoia de a performa, a suferit transformări majore în ceea ce priveşte managementul echipelor tehnice pentru a asigura buna desfăşurare a activităţii sportive. În cazul sporturilor de echipă au apărut ocupaţii ca marketing sportiv, team manager sau organizator de competiţii, funcţii vitale pe lângă echipele ce joacă la nivel naţional şi internaţional. Pentru că în OUG nr. 38/2017 nu era clar specificat şi angajarea acestor persoane angrenate în activitatea sportivă, am depus amendamentul prin care să clarificăm şi acest aspect. Le mulţumesc colegilor pentru votul dat şi pentru că au înţeles că sportul de performanţă trebuie susţinut printr-o lege clară şi corectă, care să ajute la buna desfăşurare a activităţii cluburilor sportive“, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...