Administraţie

Tinerii severineni, păcăliţi de trei ani cu locuinţe ANL

172 de locuinţe ANL nu pot fi date în folosinţă, deşi trebuiau recepţionate acum trei ani

Tinerii cărora li s-a aprobat repartizarea unei locuinţe ANL au rămas cu buza umflată. Deşi ei au îndeplinit condiţiile impuse de lege şi aşteaptă cheia de mai bine de trei ani, primăria nu-şi poate onora promisiunile din cauza constructorului - ţepar, care tărăgănează lucrările. În timp ce oficialii dau vina pe criză şi bat pasul pe loc, unii tineri au depăşit vârsta legală şi, cu toate că au dosarele aprobate, sunt scoşi din cărţi fără vreo vină.

Primăria Drobeta Turnu Severin nu va putea repartiza nici în acest an cele 172 de unităţi locative ANL construite în cartierul Aluniş pentru simplul motiv că nu sunt terminate de către executantul lucrării, firma SC Building Exim SRL, patronată de Tibi Giuca. În aceste condiţii, cei 172 de tineri „câştigători” ce vor fi afişaţi la panoul Primăriei mai au de aşteptat până la anul. Pentru ei nu e ceva nou, căci de ani tot aşteaptă. Potrivit legii ANL, dacă trece anul, iar unităţile locative nu sunt gata, lista cu beneficiarii unor astfel de locuinţe trebuie reactualizată. Mai exact, toate dosarele vor fi reanalizate. Unii solicitanţi vor lua punctaj mai mare, spre exemplu familiile care au mai adus pe lume un copil. Alţii, care au împlinit vârsta de 35 de ani, îşi iau adio de la oportunitatea de a deveni proprietari. Asta chiar dacă teoretic cei care nu împliniseră 35 de ani au avut cel mai mare punctaj şi au fost primii de pe listă.
Bazându-se pe faptul că lucrările demarate în 2007 se vor finaliza la termen, adică în anul 2010, reprezentanţii Primăriei Drobeta Turnu Severin au analizat dosarele depuse şi au afişat listele cu cei 172 de „norocoşi”. Pentru anul 2011, Primăria a fost pusă în situaţia să reanalizeze dosarele şi apoi să îi afişeze pe cei 172 de „câştigători”. Managerul de proiect al ANL Oltenia, Mirela Gandă, ne-a declarat că pentru cele 172 de unităţi locative ce trebuiau finalizate şi repartizate la finele lui 2010 „ultima decalare ca termen era sfârşitul lunii aprilie 2012”. Constructorul Tibi Giuca susţine că în luna decembrie va finaliza construcţia acestor blocuri.

Vicele Severinului, Daniel Cârjan, dă vina pe constructor

"După ştiinţa mea, domnul Giuca nu a trimis vreun document în care să ne anunţe când finalizează lucrările.", vicele Severinului, Daniel Cârjan

Viceprimarul Severinului, Daniel Cârjan, are un optimism rezervat: „Racordările se vor efectua de noi, de Primărie, când lucrarea e gata şi vă asigur că le vom termina repede. După ştiinţa mea, domnul Giuca nu a trimis vreun document în care să ne anunţe când finalizează lucrările. Nu depinde de noi! Aşa este, Primăria Severin a făcut de trei ani reactualizarea dosarelor. Noi vom face racordările rapid, dar asta după ce firma domnului Giuca îşi termină treaba”, ne-a declarat viceprimarul Daniel Cârjan.

Oficialii din ANL dau vina pe criză

Ultima declaraţie oficială a fost a managerului de proiect al ANL Oltenia , Mirela Gandă. Ea a dat vina pe criză pentru cele întâmplate şi a spus că în primăvara lui 2012 era ultimul termen de finalizare a acestor lucrări. „Nu este nici vina noastră că s-a ajuns aici. Aţi văzut situaţia din economie, n-au fost bani să se finanţeze, iar noi nu puteam impune constructorului să lucreze pe banii lui. Pentru cele 172 de unităţi locative avem ultima decalare ca termen sfârşitul lui aprilie 2012. Aşa este, iniţial ele trebuiau terminate şi repartizate până la finele anului 2010”, ne-a declarat la vremea respectivă directorul regional ANL Oltenia, Mirela Gandă.
Contactat telefonic, Tibi Giuca, patronul firmei Building Exim, susţine că lucrarea se ridică la circa 190 de miliarde de lei vechi, bani din care ar mai avea de încasat circa 30 de miliarde de lei vechi. Însă asta nu-l va împiedica în niciun fel să nu se încadreze în termenul de finalizare stabilit, spune el. „Noul meu termen este decembrie 2012 şi îl voi respecta. Sunt la zi, ca să spun aşa. Blocurile sunt finisate, tot mai avem doar pe interior de zugrăvit, apoi gresie, faianţă, se lucrează. Lucrăm cu 50 - 60 de muncitori. Mă încadrez în termen” declară patronul Tibi Giuca. În teren, situaţia stă cam altfel. Pe şantierul ANL din cartierul Aluniş, abia zăreai ici-colo câte un muncitor rătăcit. Aproape jumătate dintre blocuri nu erau finisate, nici pe exterior, nici în interior. Nici acoperişurile nu erau terminate, acest lucru fiind vizibil de la o poştă. Poate ca o strategie de imagine, dacă priveşti şantierul ANL dinspre Sala Polivalentă ai impresia că blocurile respective, trei la număr, sunt gata. Dar dacă treci prin dreptul fiecăruia, fără să fi specialist, poţi aprecia că în nici un caz nu vor fi date în folosinţă în decembrie 2012.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

09.01.2015 - 09:03irina dumbrava:niste HOTI ORDINARI care isi amintesc de oameni doar IN CAMPANIILE incepand de la electorale.incepand cu screciu in frunte,gherghe si vilcu sunt doar NISTE PERVERSI.AU EXACT ATITUDINEA LUI PONTA si sper din suflet sa "moara"politc la fel ca ponta.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...