Secţiile clinice de obstetrică şi neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi-au reluat activitatea începând de azi, după ce spaţiile în care funcţionează, situate la etajul VIII al unităţii, au fost renovate, cu finanţare asigurată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean (CJ) Dolj.
S-au investit aici 1.900.000 de lei. „Progresele care au fost făcute sunt vizibile şi iată că, începând cu prima parte a anului trecut şi până în prezent, am reuşit să finalizăm intervenţiile asupra spaţiilor de la trei dintre etaje – II, VI şi VII, iar de astăzi s-au reluat internările şi în maternitatea SCJU, chiar dacă mai sunt în curs de renovare câteva dintre saloane. În paralel, sunt în plină desfăşurare lucrările la alte două niveluri, V şi IX. Este un proiect prin care ne-am propus să creăm condiţii mai bune pentru pacienţii trataţi în Spitalul Judeţean, precum şi cadrul necesar unui act medical de calitate. Această iniţiativă presupune şi un important efort financiar din partea Consiliului Judeţean Dolj, care a investit până în prezent, din bugetul propriu, peste 7,5 milioane de lei pentru demersurile deja finalizate şi pentru cele care se află în derulare", a declarat Ion Prioteasa, preşedinte CJ Dolj.
La rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Bogdan Fănuţă, a precizat: „Ne bucurăm să putem anunţa că s-a încheiat prima parte – şi cea mai complexă – a procesului de renovare a spaţiilor de la etajul VIII, astfel că, de astăzi, a fost reluată în regim normal activitatea la maternitatea SCJU. Spun «complexă» pentru că intervenţiile au vizat nu doar saloanele pentru pacienţi, ci şi blocul operator destinat clinicilor de obstetrică, alături de zona de terapie intensivă a secţiei de neonatologie. A fost un efort considerabil, însă cu beneficii importante, pentru că vorbim despre o structură medicală cu o mare adresabilitate şi cu un ritm de lucru intens, care se traduce într-un număr de 220 – 250 de naşteri în fiecare lună. Mai mult, secţia de neonatologie a SCJU Craiova este singura de nivel III – nivelul maxim – din Oltenia, ceea ce înseamnă că aici sunt aduse cazurile grave din toate cele cinci judeţe ale regiunii, cazuri care pot fi tratate numai aici".