Administraţie

Anveloparea blocurilor, motiv de gâlceavă între aleşii locali

Consilierii PDL se plâng de preţurile prea mari, care au fost aprobate, culmea, chiar de ei

Reabilitarea termică a blocurilor din Râmnicu Vâlcea a devenit motiv de dispută între conducerea Primăriei Râmnicului şi aleşii locali PDL, care consideră că preţul la care se execută anveloparea ar fi crescut brusc foarte mult. Explicaţia Executivului este însă una extrem de simplă: toate contractele care permit acum executarea acestor lucrări au fost semnate şi aprobate de fostul primar Romeo Rădulescu.

Fostul edil al Râmnicului, Romeo Rădulescu, consilier local PDL, s-a arătat extrem de deranjat săptămâna trecută de faptul că actuala conducere a Primăriei ar fi „mărit” nejustificat preţurile pentru reabilitarea termică a blocurilor din municipiul Râmnicu Vâlcea. Aşadar, aleşii PDL susţin că sunt total împotriva cheltuirii banilor publici pentru executarea unor lucrări ce s-ar putea face cu costuri mult mai mici. Romeo Rădulescu susţine că în mandatul său ar fi reabilitat 10 blocuri cu suma de 15.000 de euro, în timp ce actuala conducere a Primăriei va cheltui aceeaşi sumă pentru un singur bloc. „În calitate de consilier local, atrag atenţia asupra creşterii exagerate a costurilor de proiectare a anvelopării blocurilor, propuse anul acesta de actuala administraţie, faţă de cele proiectate anterior. La capitolul proiectare, constatăm că, din 12 blocuri câte sunt propuse, o parte sunt proiectate de anul trecut şi au nişte preţuri civilizate, dar cele pe care le propune acum conducerea Primăriei au preţuri poate şi de zece ori mai mari. Consider nejustificată creşterea costurilor de reabilitare termică, având în vedere faptul că actualul executiv şi-a propus să cheltuiască cu reabilitarea unui singur bloc suma oferită de fosta administraţie pentru proiectarea tuturor blocurilor. Anul trecut s-a făcut proiectarea pentru blocuri cu 15.000 de euro, iar anul acesta se fac 12 blocuri cu cinci miliarde de lei vechi. De la 15.000 de euro până la cinci miliarde de lei este diferenţă ca de la cer la pământ”, susţine Romeo Rădulescu. Mai mult decât atât, fostul edil precizează că, de fapt, suma de 15.000 de euro pe care executivul o va da pentru unsingur bloc, nu ar fi pentru reabilitarea termică propriu zisă, ci doar pentru proiectare. „Din câte ştiu eu, se vor cheltui mulţi bani pentru blocurile A1 şi H2, dacă nu mă înşel, doar pentru proiectare nu şi pentru anveloparea propriu zisă, pentru aceasta urmând să fie alocaţi alţi bani”, mai spune Rădulescu. Valoarea totală aprobată prin Hotărârea Consiliului Local pentru reabilitarea termică a blocurilor este de 7.343.558 lei.

"Nu este adevărat că noi am crescut preţul. Blocul la care se referă domnul Rădulescu are trei scări. Contractul cu preţurile actuale a fost semnat chiar de dânsul, noi nu putem modifica preţul, chiar dacă am vrea. Ceea ce spune este aberant, sunt preţuri aprobate şi semnate chiar de el.", Ion Matei, viceprimar Rm. Vâlcea

Matei: „Actualul contract a fost semnat chiar de Romeo Rădulescu”

Pe de altă parte, viceprimarul Ion Matei precizează că sumele adoptate de Primărie nu au fost schimbate deloc, având în vedere că ele sunt trecute într-un contract semnat, culmea tocmai de Romeo Rădulescu, pe vremea când era primar. Matei susţine că în acest moment, conducerea Primăriei Râmnicului respectă un contract, iar preţul pentru anveloparea blocurilor nu poate fi sub nici o formă modificat. „Nu este adevărat că noi am crescut preţul. Blocul la care se referă domnul Rădulescu are trei scări. Contractul cu preţurile actuale a fost semnat chiar de dânsul, noi nu putem modifica preţul, chiar dacă am vrea. Ceea ce spune este aberant, sunt preţuri aprobate şi semnate chiar de el. Este vorba despre contractul multianual pe care Mircia Gutău l-a semnat şi subsecventul, aprobat în 2012, de ex-primarul Romeo Rădulescu. Să înceteze cu astfel de aberaţii pentru că noi nu am modificat nimic. I s-au terminat temele de discuţie şi desigur se apropie campania electorală”, conchide viceprimarul Râmnicului. Una peste alta, anveloparea blocurilor va fi executată la sumele deja stabilite, având în vedere că acest proiect de hotărâre a trecut deja prin Consiliul Local în şedinţa din 20 septembrie şi, chiar dacă a primit din partea consilierilor PDL voturi împotrivă, el a fost aprobat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...