Politică

Romulus Bulacu a convocat prima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie şi Turism din cadrul PNL

Conducerea naţională a Partidului Naţional Liberal l-a desemnat oficial pe senatorul vâlcean Romulus Bulacu coordonator al Comisiei Naţionale pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie şi Turism. Aşa cum a anunţat şi la ultima conferinţă de presă, parlamentarul vâlcean a convocat şi prima şedinţă a acestei comisii.

“Mă simt onorat că PNL a avut încredere în mine investindu-mă cu această responsabilitate. Am ales să mă implic alături de vicepreşedintele Florin Cîţu, având ferma convingere că vom reuşi, împreună cu membrii PNL, reprezentanţi ai judeţelor, să închegăm o echipă de profesionişti. La prima şedinţă care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Bucureşti, am reuşit să aducem alături de noi specialişti în domeniu, profesori universitari şi analişti de piaţă financiară. Există foarte multe nemulţumiri ale mediului de afaceri din România, cocoşat de povara fiscală şi agresat în permanenţă de actualul guvern. Felul în care PSD a ales să aplice programul de guvernare reprezintă garanţia că România va experimenta, foarte curând, o criză similară cu cea din perioada 2008-2010. Majoritatea măsurilor din programul de guvernare influenţează economia României în aşa fel încât dezastrul devine inevitabil. Creşterea cheltuielilor publice mult mai rapid decât dinamica PIB-ului, concomitent cu numărul controalelor ANAF, duc inevitabil la deficite publice mai mari, datorie publică mai mare, şomaj şi economie la negru. Cu toate că Guvernul PSD a moştenit o economie solidă, cu creştere economică, rată a inflaţiei mică, şomaj scăzut şi un deficit bugetar sub 3%, şi şi-a luat angajamentul, inclusiv în faţa partenerilor europeni, că nu va deteriora niciunul din aceşti indicatori macroeconomici, după doar 6 luni de guvernare deja o parte din aceste repere dau semnale negative. Datoria publică a crescut, investiţiile au fost tăiate la minimul istoric, iar fondurile europene sunt zero. Deciziile luate de social democraţi au deteriorat serios sănătatea economiei din România.
Astfel, am început alături de colegii mei să lucrăm la o strategie în acest domeniu, o alternativă pe care o vom oferi spre consultare şi dezbatere, în cel mai scurt timp, mediului de afaceri. Deşi este o comisie dificilă, vitală pentru identitatea PNL, sunt convins că experienţa, competenţa şi profesionalismul celor care ni s-au alăturat încă de la această primă şedinţă vor fi atuurile activităţii noastre.
De asemenea, am format o structură de conducere, prin împărţirea membrilor pe subcomisii de lucru, prin care vom monitoriza propunerile venite
în sprijinul strategiei menţionate. Doresc să anunţ pe această cale că, dacă există şi alte persoane interesate, pot face propuneri în acest sens pe adresa de mail comisiaeconomicapnl@gmail.com”,a declarat senatorul liberal vâlcean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...