Ultima Oră

Ridicări de documente de la Garda de Mediu

Florian Nicolaescu, pus sub control judiciar

INFORMAŢIE ÎN CURS DE ACTUALIZARE...

UPDATE, ora 20.45. Florian Nicolaescu, pus sub control judiciar.

UPDATE, ora 17.15.
Directorul SACOMET SA Horezu, Florian Nicolaescu, a fost adus de poliţişti la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru audieri.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de legea apelor, legea protecţiei mediului şi legea pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului.

În cursul zilei de astăzi, 21.09.2017, poliţişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) — Serviciile Judeţene Anticorupţie Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Alba, Olt, Dolj, Gorj şi Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 16 percheziţii domiciliare pe raza jud. Vâlcea şi Bucureşti, din care trei la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale, dar şi la 13 locuinţe ale unor persoane fizice.

O parte dintre percheziţii sunt efectuate la sediul SC Sacomet SA din Horezu, societatea care administrează groapa neconformă de gunoi de la Măldăreşti închisă din data de 16 iulie a.c., precum şi la cele două locuinţe deţinute de administratorul societăţii, Florin Nicolaescu, în Horezu şi Bucureşti şi la locuinţele unor angajaţi.

Activităţile procedurale sunt realizate într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie, dar şi infracţiuni prevăzute de legea protecţiei mediului şi de legea apelor.

Simultan cu activităţile de percheziţie domiciliară, au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar lucrătorii D.G.A. efectuează verificări la instituţii publice din judeţul Vâlcea (Garda de Mediu, DSP, Spitalul Orăşenesc Horezu), precum şi de la nivel naţional (Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu).

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...