Special

Teren de sport, construit într-o zonă inundabilă, la Calafat

Un teren de sport construit chiar pe malul Dunării, la numai câţiva metri de apă, în zona inundabilă. Se întâmplă la Calafat, în judeţul Dolj, unde autorităţile locale au decis să amenajeze aici un teren de tenis cu piciorul, deşi recunosc că ori de câte ori va creşte nivelul Dunării, terenul va fi inundat.

Investiţia a fost finalizată în urmă cu o lună. Autorităţile au plombat mai multe străzi din municipiu şi pentru că le-au mai rămas 8 tone de bitum s-au gândit că cel mai bine ar fi să amenajeze pe plajă un teren de sport. Numai că l-au făcut la întâmplare şi nu au luat în calcul faptul că terenul de tenis este amenajat chiar în zona inundabilă, astfel încât... "În perioada în care debitul Dunării creşte, apa ajunge undeva până la acest nivel. Asta însemană că terenul de sport va fi inundat", spune Dumitru Stancu, localnic.

Chiar şi primarul municipiului recunoaşte că lucrarea s-a făcut după ureche şi terenul este amenajat în zona inundabilă.

“Într-adevăr, este o zonă inundabilă, dar se întâmplă o dată la câţiva ani să fie inundabilă. După ce am făcut plombarea în oraş, domnul director a luat decizia să pună asfalt. Ce se va întâmpla când creşte nivelul? Se va acoperi de apă, dar cred că va rezista”, spune Lucian Ciobanu, primarul din Calafat.

Investiţia a costat 5.000 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...