Inedit

Vali Porcişteanu, drifturi în Cetatea Băniei!

Campion naţional de raliuri în 2011, Vali Porcişteanu va fi vedeta primei ediţii a Craiova Super Rally, prima competiţie din România ce adună la start crema piloţilor din toate ramurile motorsportului (raliuri, karting, off-road, drift şi viteză în coastă).

Celebru pentru drifturile sale spectaculoase şi pentru viralele de pe internet (https://www.youtube.com/watch?v=aUEBL5m9TzY), Porcişteanu promite show pe traseul din Cetatea Băniei. Piloţii vor trece cu 200 kilometri/oră prin pasajul din centrul oraşului, lucru întâlnit doar la circuitul de Formula 1 de la Monte Carlo.

Câştigător la majoritatea superspecialelor din acest sezon de raliuri, Porcişteanu este principalul favorit al competiţiei organizate de Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist pentru România.

"Sper că voi avea o evoluţie spectaculoasă, dar şi rapidă în acelaşi timp pentru că îmi doresc trofeul şi să încânt publicul prezent. Cred că Oltenia merită o etapă de raliuri. Ştiu că au existat în trecut nişte idei, poate cu ocazia acestui rally show ele se vor materializa în viitorul apropiat şi vom avea un nou start al motorsportului în zonă. Este nevoie să mergem în locaţii noi pentru ca fanii să ne vadă în acţiune la ei acasă", a precizat Vali Porcişteanu.

Din 2018, Federaţia de Automobilism ar putea include în calendar o competiţie de super rally, care să se desfăşoare în centrul celor mai importante oraşe din România. "Mihai Leu mi-a cerut o opinie legată de acest aspect şi i-am spus că are toată susţinerea mea, fiind un mare fan al acestor gen de show-uri. Este important să ieşim din păduri, unde contează doar partea sportivă, şi să venim mai aproape cu motorsportul de oameni. Poate vom avea două campionate în paralel, unul de raliuri, altul de super rally", a concluzionat cel poreclit "Vallino".

Ana Maria Brânză şi Săndoi, printre copiloţi
Pentru ca etapa să se asemene cu cea din Principatul Monaco, fostul campion naţional de raliuri din 2003 a invitat la eveniment mai multe vedete din sport şi showbizz. Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu şi Emil Săndoi, căpitanul Universităţii Craiova la ultimul titlu al juveţilor, vor face show în rol de copiloţi pentru aşii volanului. Prezentarea echipajelor are loc vineri, de la ora 19.00, în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova, iar competiţia propriu-zisă se va desfăşura sâmbătă în intervalul 10.00-18.00 pe un traseu din apropierea Universităţii din localitate.

VIDEO Vali Porcişteanu, teaser pentru Craiova Super Rally
https://www.youtube.com/watch?v=DOak-k8tmeg

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...