Administraţie

Bogdan Ţigaret, scos la tablă de Mircia Gutău

Primarul l-a rugat pe mai tânărul inginer să explice detaliat soluţiile pe care le propune pentru fluidizarea traficului rutier în Râmnicu Vâlcea

Miercuri, 13 septembrie 2017, conducerile Primăriei Râmnicu Vâlcea şi Poliţiei Rutiere Vâlcea au susţinut o conferinţă de presă comună în cadrul căreia a fost solicitată implicarea tuturor cetăţenilor interesaţi în fluidizarea traficului rutier din municipiul reşedinţă de judeţ, având în vedere faptul că soluţia propusă de firma care a întocmit studiul de trafic nemulţumeşte locuitorii oraşului. Aşa cum a arătat în numeroase ocazii, inginerul Bogdan Ţigaret a venit şi de această dată prompt cu propuneri de soluţii.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, împreună cu reprezentanţii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, anunţă toţi cetăţenii Râmnicului că până vineri, 15 septembrie 2017, pot trimite soluţii de fluidizare a traficului pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea la următoarele adrese şi numere de telefon:

- adresa de e-mail a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea: primaria@primariavl.ro;
- la numărul de telefon TELVERDE (gratuit): 0800.809.809;
- pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea: Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Bogdan Ţigaret a sintetizat principalele patru idei într-o adresă pe care a înregistrat-o (nr. 35.699/13.09.2017) la Primăria Râmnicu Vâlcea şi pe marginea căreia a şi discutat cu edilii oraşului şi şefii Poliţiei Rutiere. Acestea sunt următoarele:

1. Posibilitatea circulării autovehiculelor în ambele sensuri pe Splaiul Independenţei între intersecţiile cu străzile Carol I şi Calea lui Traian, cu posibilitatea de a merge către strada General Magheru;
2. Construirea unei TURBOGIRAŢII CLASICE la intersecţia Calea lui Traian cu strada Dacia, măsură la care obligatoriu se impune restricţionarea efectuării virajului la stânga dinspre Calea lui Traian spre strada 1 Mai pe sensul de mers sud-nord;
3. Construirea unui sens giratoriu mai mare la intersecţia străzilor Calea lui Traian cu Mihai Eminescu;
4. Repoziţionarea trecerii de pietoni de pe Calea lui Traian, în dreptul Liceului Economic.

Ce este turbogiraţia

“În termeni tehnici, pe scurt, TURBOGIRAŢIA este un sens giratoriu ce asigură un grad ridicat de siguranţă a circulaţiei şi, de asemenea, un grad ridicat de funcţionalitate al intersecţiei, ambele obţinute datorită canalizării traficului pe benzi de circulaţie utilizând separatori mediani. De obicei, separatorii mediani sunt borduri semi-rotunde încrustate în carosabil. Practic, totul ţine de preselectarea benzii de mers înainte de a intra în sensul giratoriu. Am ales turbogiraţia clasică (conform Normativ AND 600, Tabelul 29, Tipologii funcţionale ale turbogiraţiilor - n.r.) întrucât această soluţie permite fluidizarea unui trafic de până la 3.500 de vehicule etalon pe oră. Precizez că propunerile mele sunt benefice fluidizării traficului din Râmnicu Vâlcea dacă sunt aplicate coroborat, nu parţial”, a explicat Bogdan Ţigaret.

Pe aceeaşi temă citiţi şi:
http://saptamana.net/articol/11785-primaria-ramnicului-cauta-solutii-pentru-fluidizarea-traficului-rutier-in-municipiu
http://saptamana.net/articol/11724-premiera-halucinanta-studiu-de-trafic-facut-chiar-la-miezul-noptii
http://saptamana.net/articol/10272-bogdan-tigaret-propune-solutii-pentru-fluidizarea-traficului-rutier-in-ramnic

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.09.2017 - 17:56Capitanu:Ce fluidizare vreti ma in oraselul ala cu 2 semafoare... o saracie de oras.

13.09.2017 - 23:16SOLOMON IORGU:ATAT DE SIMPLU ! INCA UN SENS GIRO LA INTERSECTIA STR.DACIA STR.CALEA LUI TRAIAN SI ELIMINATI TOATE SENSURILE UNICE DIN ACEST ORAS.

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...