Actualitate

Senatorul Romulus Bulacu, prezent la deschiderea anului şcolar în Mihăeşti

La fel ca în fiecare an, senatorul Romulus Bulacu a ţinut să fie prezent la unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa părinţilor, copiilor şi profesorilor deopotrivă – prima zi de şcoală.

Curţile unităţilor de învăţământ au răsunat luni dimineaţă de vocile elevilor din Mihăeşti, întorşi din vacanţa de vară, pentru un nou an şcolar. Plini de emoţii, alături de părinţi şi bunici, aceştia au păşit în noul an şcolar. Alături de cadrele didactice şi de primarul Constantin Bărzăgeanu, la eveniment a participat şi senatorul vâlcean Romulus Bulacu.

“Un nou an şcolar a început, cu o nouă generaţie de elevi. Clopoţelul a sunat astăzi din nou şi pentru elevii din comuna Mihăeşti, unde, alături de primarul Constantin Bărzăgeanu, am participat la festivitatea de deschidere la şcolile din satele Măgura şi Mihăeşti. Prima zi de şcoală a fost şi rămâne un moment important din viaţa noastră, trecerea la o etapă unică, de neuitat. Succes tuturor elevilor şi cadrelor didactice!”, a precizat senatorul PNL Romulus Bulacu.

Elevii au început ieri cursurile anului şcolar 2017-2018, pe aceştia aşteptându-i 35 de săptămâni de şcoală. Faţă de anul şcolar trecut, Ministerul Educaţiei a stabilit şi câteva noutăţi. Absolvenţii de liceu vor susţine probele orale ale examenului de bacalaureat în timpul semestrului al II-lea, în luna februarie, iar profesorii vor putea corecta de acasă, on-line, lucrările candidaţilor la evaluarea naţională şi bacalaureat. Dincolo de noutăţi, multe dintre probleme rămân aceleaşi: profesori slab pregătiţi, programe şcolare învechite şi necorelate cu piaţa muncii, iar elevii de clasa a V-a încep cursurile fără a avea toate manualele pe bănci.

Structura anului şcolar 2017-2018

Cursurile noului an şcolar însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni), informează un comunicat al MEN.

“Alături de senatorul Romulus Bulacu, am participat la festivitatea de deschidere la şcolile din satele Măgura şi Mihăeşti. Succes tuturor elevilor şi cadrelor didactice!”
- Constantin Bărzăgeanu, primarul localităţii Mihăeşti-Vâlcea

Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) şi semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (23 decembrie 2017 – 14 ianuarie 2018), vacanţa intersemestrială (3 – 11 februarie 2018), vacanţa de primăvară (31 martie – 10 aprilie 2018) şi vacanţa de vară (16 iunie – 9 septembrie 2018).

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 28 octombrie – 5 noiembrie 2017.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai 2018, iar pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie 2018.

Programul naţional „Şcoala altfel“ are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor. Desfăşurarea programului „Şcoala altfel“ nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...