Ultima Oră

Început de an şcolar cu infern în traficul auto râmnicean

Comisarul-şef Geani Ion Deaconu precizează că studiul de trafic comandat şi însuşit de Primăria Râmnicu Vâlcea are totuşi avizul Poliţiei Rutiere municipale

Luni, 11 septembrie, sute de râmniceni s-au confrunat, aşa cum majoritatea se şi temeau, cu infernalele blocaje din trafic generate, în special în zona centrală şi de sud, de modificările instituite de aministraţia locală pe baza unui studiu halucinant. Pe bulevardul Calea lui Traian, încă de la primele ore ale dimineţii, s-au format cozi imense de autovehicule pe ambele sensuri de circulaţie.

Principala cauză o constituie, potrivit observaţiilor majorităţii conducătorilor auto, desfiinţarea sensului giratoriu de la intersecţia Calea lui Traian cu strada Dacia, coroborată cu subdimensionarea celui de la intersecţia Calea lui Traian cu Mihai Eminescu. Însă, inginerul Bogdan Ţigaret consideră că sunt mult mai multe cauzele haosului din traficul râmnicean şi foarte mulţi îi dau dreptate. “O altă măsură ce se impune în vederea fluidizării traficului în zona centrală este, spre exemplu, reinstituirea circulaţiei în ambele sensuri pe Splaiul Independenţiei, în porţiunea între intersecţiile cu Calea lui Traian şi Carol I”, susţine acesta. Ţigaret promite administraţiei publice locale şi Polţiei rutiere o surpriză. Încurajat de sute de râmniceni, se pregăteşte să coordoneze, din partea Centrului pentru Prevenirea Accidentelor de Circulaţie şi de Muncă, elaborarea unui studiu independent şi gratuit de trafic pentru zona centrală şi de sud a municipiului reşedinţă de judeţ.

“Orice sistem este perfectibil şi, până la urmă, se va găsi o soluţie mai bună”

În urmă cu aproape două săptămâni am publicat prevederile studiului de trafic comandat de Primăria Râmnicu Vâlcea SC Institutul de Cercetări în Transporturi - INCERTRANS SA, document care arată mai mult că analiza a fost făcută fără respectarea normativului, iar concluziile par glume nesărate. Până în momentul publicării respectivului articol, nu obţinusem un punct de vedere din partea Biroului Rutier al Poliţiei Râmnicu Vâlcea, instituţie care ar fi trebuit să-şi dea avizul pentru respectivul studiu. Între timp, am luat legătura cu comisarul-şef Geani Ion Deaconu, şeful instituţiei. Acesta ne-a declarat că studiul are totuşi avizul Poliţiei rutiere municipale. “Sincer, nu am citit articolul pe care l-aţi publicat. Studiul de trafic pe care îl menţionaţi chiar este avizat de noi. După cum ştiţi, orice sistem este perfectibil şi, până la urmă, se va găsi o soluţie mai bună, cred eu. Vă daţi seama că nimeni nu vrea să fie rău. Spre exemplu, se vor mări puţin timpii de la semafoare, precum cel de la Liceul Economic pentru cei care ies din oraş, dar vom lăsa şi 40 de secunde pentru pietoni, asta fiind chiar una dintre propunerile mele. Mai trebuie amenajate anumite pasaje... Mai este o problemă, însă. La noi se înmatriculează lunar 370 de maşini, dintre care 290-300 numai în Râmnicu Vâlcea. Sunt deja foarte multe şi se înmulţesc în continuare. În opinia mea, ar trebui instituită, aşa cum este şi în ţări din Occident, o taxă pentru circulaţia în zona Centrală”, ne-a declarat ofiţerul de poliţie vâlcean.


Pe aceeaşi temă citiţi şi:
http://saptamana.net/articol/11724-premiera-halucinanta-studiu-de-trafic-facut-chiar-la-miezul-noptii
http://saptamana.net/articol/10272-bogdan-tigaret-propune-solutii-pentru-fluidizarea-traficului-rutier-in-ramnic

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...