Ultima Oră

Percheziţii în Vâlcea la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări

Update:

Poliţiştii din Vâlcea au reţinut două persoane şi au ridicat aproape 30.000 de ţigarete în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, la locuinţele mai multor persoane bănuite de contrabandă.

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sprijiniţi de poliţişti din Argeş, Olt şi Bucureşti, la domiciliul mai multor persoane bănuite de contrabandă şi la sediul unei firme, au fost descoperite şi ridicate 29.155 de ţigarete, precum şi documente şi registre care fac obiectul cauzei.

Cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă, 4 bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 30 şi 47 de ani, din Bucureşti, Piteşti, Craiova şi din comuna Dănicei, judeţul Vâlcea, au fost conduse la poliţie pentru audiere, faţă de două dintre acestea luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

...................

La această oră, poliţiştii din Vâlcea efectuează un control direct şi nouă percheziţii domiciliare la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 100.000 de lei prin contrabandă cu ţigări.

La data de 7 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sprijiniţi de poliţişti din Argeş, Olt şi Bucureşti, efectuează un control direct şi 9 percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

De asemenea, poliţiştii pun în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani, în care sunt vizate cinci persoane cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În fapt, în cursul anului 2017, cei în cauză s-ar fi aprovizionat, ar fi depozitat şi ar fi comercializat ţigări ce trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 100.000 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...