Administraţie

Dragnea şi Olguţa, la inaugurarea unui spital fără aviz ISU Dolj

Noul spital municipal construit pe scheletul unei clădiri abandonate în curtea Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, a fost inaugurat azi, însă nu funcţionează pentru că nu are avizul ISU Dolj. Prezent la inaugurare a fost şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Investiţia, demarată de fostul primar Lia Olguţa Vasilescu, în prezent ministrul Muncii, este, potrivit acestuia, singura de acest gen din domeniul sănătăţii din ultimele trei decenii.

Lucrările au început în urmă cu trei ani. Clădirea a fost ridicată într-o construcţie abandonată unde urma să fie ridicat un spital pentru bolnavii infectaţi cu HIV. Din lipsă de finanţare nu s-a mai ridicat aici un spital şi primăria preluat clădirea şi s-a apucat să construiască un spital municipal, ce a fost inaugurat azi. "Practic, azi deschidem porţile unui nou spital. Avem avizele luate, Avem o mică... nu întârziere, avizul de la ISU va veni săptămâna viitoare, iar eu sper că de luni chiar se deschid porţile", spune Lorena Dijmărescu, directorul medical al Spitalului „Filantropia“ Craiova. La inaugurare a participat şi Liviu Dragnea, care a fost impresionat de cum arată noul spital din Craiova. "Este un spital cum rar vezi. Este foarte bine executat. Nu ştiu cine a construit, am înţeles că acelaşi constructor care a lucrat şi în centrul vechi. Sper să rămână în picioare, să nu fie şi el atacat cu ceva. Calitatea foarte bună a construcţiei şi conceptul sunt foarte bune", spune Liviu Dragnea.

Spitalul are 160 de paturi. Aici se vor muta 4 dintre secţiile spitalului Filantropia din Craiova. În corpul C a fost amenajată Secţia Medicală I, în corpul B – Secţia Medicală II, iar în corpul A – Secţia Medicală III şi Urgenţa. În cel de-al patrulea corp de clădire a fost amenajată o Secţie de Fizioterapie. Recepţia construcţiei s-a făcut în urmă cu aproximativ o lună. Autorităţile locale au alocat pentru ambulatoriul Spitalului Municipal „Filantropia” 33 de milioane de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...