Politică

Legătura cu viitoarea autostradă şi modernizarea DN 67B, la sfântu-aşteaptă

În opinia senatorului liberal Romulus Bulacu, taxele achitate de vâlceni nu se reflectă în interesul Guvernului pentru drumurile naţionale care traversează judeţul

Senatorul liberal Romulus Bulacu face cunoscute, prin intermediul unui comunicat remis presei luni, 4 septembrie, răsunsurile primite de la Ministerul Transporturilor la două interpelări adresate instituţiei cu luni bune în urmă. Parlamentarul nu-şi ascunde dezamăgirea cu privire la ambiguitatea “lămuririlor” oferite şi atrage atenţia că acest mod aparent corect de colaborare instituţională tinde să devină, dacă nu este deja, un obicei păgubos al Guvernului şi total lipsit de respect pentru contribuabili.

“În sesiunea parlamentară trecută, am adresat Ministrului Transporturilor două întrebări la care abia acum am primit un răspuns. Prima viza secţiunea nr. 6 a Autostrăzii Piteşti - Sibiu, despre care nu se mai aude nimic, iar cea de-a doua se referea la modernizarea DN 67B, Scoarţa - Tg. Cărbuneşti - Tetoiu - Măciuca - Drăgăşani - Piteşti.
Conform răspunsurilor, vâlcenii trebuie să-şi ia gândul că vor merge prea curând pe un drum expres care să ne lege de autostradă, sau că vor beneficia în urma taxelor plătite de un drum modern în sudul judeţului.
Din răspunsul înaintat de minister, aflăm că în ceea ce priveşte Autostrada Piteşti Sibiu şi proiectul secţiunii 6, respectiv cei 16 km de Drum Naţional de legătură între Tigveni şi Rm. Vâlcea, «se află în curs de proiectare în cadrul studiului de fezabilitate, iar după promovarea hotărârii de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici se vor demara alte proceduri - proiectare, respectiv executare». În acelaşi timp, ministrul Cuc estimează că procedura de achiziţie aferentă tronsonului vital pentru dezvoltarea Vâlcii va fi demarată, poate, la sfârşitul acestui an.
În ceea ce priveşte DN 67 B, din răspunsul ministerului aflăm că, având în vedere că executantul refuză constituirea garanţiei de bună execuţie, abia acum s-a început procedura de reziliere a contractului. După care, într-o manieră fascinantă, ministrul începe o metodă consacrată de scărpinare la urechea dreaptă cu mâna stângă: «Obiectivul (DN 67B) este cuprins în Lista de obiective cu finanţare în anul 2017 de la bugetul de stat, capitolul A. (...) având în vedere că nu se vor recontracta lucrările, nu poate fi estimat termenul de începere a lucrărilor pentru modernizarea DN 67B.»
Cu toate că vâlcenii, la fel ca toţi românii, plătesc accize pe combustibil şi rovignetă, ei nu se regăsesc în finanţarea proiectelor de infrastructură rutieră, mult promise de guvernarea PSD. Judeţul Vâlcea este văduvit la capitolul investiţii şi dezvoltare rămânând, din cauza indolenţei şi indiferenţei actualei guvernări, într-o continuă izolare economică”, arată senatorul Romulus Bulacu în comunicatul remis presei.

Pe aceeaşi temă citiţi şi:
http://saptamana.net/articol/11421-drumul-national-67b-scoarta-tg-carbunesti-tetoiu-maciuca-dragasani-dumitresti-pitesti-in-atentia-senatorului-romulus-bulacu

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...