Administraţie

Învăţământul, prioritate pentru administraţia din Băbeni

Casa de Cultură din Băbeni se inaugurează de Zilele Oraşului

Investiţii fără precedent în învăţământ în oraşul vâlcean Băbeni. Primăria a obţinut finanţarea prin PNDL 2 a unor proiecte extrem de importante care vor ridica considerabil condiţiile în unităţile de învăţământ din oraş. Potrivit declaraţiilor primarului Ştefan Bogdan proiectele care au primit finanţare sunt următoarele: dotare cu aparatură specifică sistem de prezentare interactiv la Liceul „George Ţărnea” – 60.000,00 lei; dotare cu mobilier specific activităţilor didactice la Liceul „George Ţărnea” – 85.916,00 lei; dotare cu mobilier specific activităţilor didactice şi de laborator la Şcoala Gimnazială sat Valea Mare – 105.566,00 lei; extindere corp clădire Liceu cu atelier şi grup sanitar – 297.700,00 lei; construire creşă strada Dragoş Vrânceanu – 3.473.234,00 lei.

Casa de Cultură din Băbeni se inaugurează de Zilele Oraşului

După şapte ani de la demararea lucrărilor de modernizare a Casei de Cultură „Dragoş Vrânceanu” în Băbeni, în sfârşit, la începutul lunii septembrie, de zilele oraşului, investiţia urmează a fi inaugurată.

Ştefan Bogdan, edilul oraşului Băbeni, a declarat că în acest an, în luna septembrie, manifestările dedicate Zilei localităţii se vor desfăşura şi în noul edificiu cultural, construit în anul 1987 şi denumit mai întâi cămin cultural. În anul 1992, edificiul este denumit Casa de Cultură „Dragoş Vrânceanu”, după numele poetului originar din Băbeni. Ulterior, în anul 2002, comuna Băbeni devine oraş prin Legea 429 din 27 iunie, iar în anul 2009, primarul Bogdan Ştefan iniţiază un proiect de modernizare a Casei de Cultură, care, iată, este finalizat şi pus în funcţiune tot de acesta.

Proiectul de modernizare a Casei de Cultură din Băbeni a început în anul 2009, prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrările au fost date ca finalizate, însă, anul trecut, când iniţiatorul acestui proiect, primarul Bogdan Ştefan, a fost reales de băbenari să revină în fruntea administraţiei locale, acesta a descoperit că, de fapt, Casa de Cultură era finalizată doar pe hârtie. În realitate, în Casa de Cultură din Băbeni nu exista mobilier, nu exista nimic ca să fie funcţională. „Au venit cei de la Compania Naţională de Investiţii în primăvară şi au rămas şocaţi pentru că firmele constructoare au dat pe hârtie ca finalizată lucrarea. În realitate, în Casa de Cultură nu exista mobilier, nu exista nimic… Lucrurile s-au mişcat şi putem spune că în sfârşit avem Casă de Cultură modernă în Băbeni, pentru că în momentul de faţă nu aveam unde să organizăm o activitate culturală, un spectacol”, afirma cu puţin timp în urmă primarul Bogdan Ştefan. Recent, investiţia a fost finalizată. După insistenţe şi zeci de drumuri la Compania Naţională de Investiţii, primarul Bogdan Ştefan a reuşit să pună lucrurile în mişcare: „Am finalizat Casa de Cultură. Acum, putem spune că avem o Casă de Cultură modernă şi funcţională în Băbeni. În sfârşit am rezolvat, dar cu ceartă mare. În cele trei vitrine achiziţionate vom expune trofee, diplome ale administraţiei locale şi ale cetăţenilor din Băbeni, obţinute la diverse evenimente şi manifestări. Vom inaugura acest obiectiv de suflet, la zilele localităţii”, a conchis primarul Bogdan Ştefan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...