Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila - FC Bihor 3-0

Damila, liderul surpriză

Damila a continuat şirul succeselor, spulberând la Drăgăşani, cu 3-0, pe FC Bihor, rezultat care a urcat trupa lui Lincar în postura de lider

Susţinută de 1.700 de fani, Damila a continuat să înlănţuiască victorii fără a primi gol şi l-a făcut pe Claudiu Niculescu să plece trist la debutul său pe banca Bihorului.

Prima repriză a pornit cu atacantul orădean Mărkuş, scăpat singur spre poarta măciucanilor, însă Botaş are o intervenţie de zile mari. Echilibrul din teren este rupt în minutul 40, când, după un atac prelungit al Damilei, Diarra blochează cu mâna şutul lui Melcea şi penalty-ul a fost transformat impecabil de Voinea. În minutul 63, acelaşi ivorian Diarra, veriga slabă din jocul oaspeţilor, a oprit din nou cu mâna o centrare de pe dreapta a lui Voinea şi penalty-ul evident a fost semnalizat de asistentul Iliescu. Acelaşi Albert Voinea a dus scorul la 2-0 şi jocul era decis. Din elan, finalul a fost al gazdelor şi Codin iroseşte o ocazie imensă, şutând peste poartă din poziţie ideală. În minutul 88, Melcea ia o acţiune pe cont propriu, înşiră câţiva adversari şi îl serveşte perfect pe Codin, care nu mai ratează şi înscrie cu o execuţie de fineţe. Astfel, trupa lui Lincar are punctaj maxim din 4 jocuri şi a ajuns la 21 de partide consecutive în campionat fără eşec. Autor al unei ”duble”, atacantul Albert Voinea speră ca Damila să continue şirul pozitiv. „Eu sunt împrumutat aici de la Pandurii, îmi doresc să ajut, sper să reuşim împreună ce ne-am propus, o clasare cât mai bună. Se vede că, dacă toată lumea îşi vede de treabă, vin şi rezultatele. Nu am primit gol, secretul este un grup unit, care a fost foarte bine sudat de către antrenor. Îmi doresc să reuşesc aici, la anul vom vedea, normal că îmi doresc să mă întorc la Tg. Jiu şi să demonstrez că merit să fiu acolo”.
Rezultatele pozitive încep să îl facă pe patronul vâlcenilor, Dan Niţu, să viseze din ce în ce mai frumos. „Sunt fericit, mulţumit de joc, felicit echipa, staff-ul tehnic şi spectatorii. Am jucat foarte bine, am controlat meciul, nicio secundă nu am fost în pericol să nu câştigăm, scorul este meritat, sperăm să o ţinem tot aşa. Obiectivul este locurile 1-6, suntem în grafic, oricine îşi doreşte promovarea, dar nu asta este ţinta noastră”, a declarat Niţu.

Niculescu, trădat de Diarra

"Sunt fericit, mulţumit de joc, felicit echipa, staff-ul tehnic şi spectatorii. Am jucat foarte bine, am controlat meciul, nicio secundă nu am fost în pericol să nu câştigăm, scorul este meritat, sperăm să o ţinem tot aşa.", Dan Niţu, patron Damila Măciuca

Debutul lui Claudiu Niculescu pe banca echipei FC Bihor a fost unul nefericit, alegerea lui Diarra pe flancul stâng al defensivei fiind una neinspirată, ivorianul comiţând două penalty-uri. „Sunt supărat, diferenţa de scor este prea mare faţă de ce s-a jucat în teren. Au fost două henţuri identice, făcute de acelaşi jucător, asta mai puţin contează, important e că am primit trei goluri. Fotbalul te taxează când greşeşti, dar Bihorul poate mult mai mult, sunt convins că vom câştiga etapa viitoare”. Fostul atacant speră să redreseze echipa şi să o readucă în lupta pentru promovare. „Avem mult de muncă, în iarnă vom vedea cum stăm, dacă mai putem sau nu să ne gândim la promovare. Am început campionatul foarte greu, va fi din ce în ce mai dificil să mai tragem la promovare. Avem o echipă tânără, cu jucători foarte talentaţi, dar lipsiţi de experienţă. E mai greu pe bancă, dar m-am înhămat la această muncă cu încredere că vom face treabă”, a mai afirmat Niculescu.

Erik Lincar, serie magică pe banca Damilei

Neînvins în ultimele 19 jocuri de campionat pe banca Damilei, Erik Lincar a format o echipă redutabilă la Damila. „A fost cel mai greu meci, veneam după jocul din cupă cu Petrolul, ştiam că ne vom resimţi din punct de vedere fizic. Dar jucătorii au câştigat eroic, ştiu că le-a fost greu, merită aprecierea tuturor, a mea, a conducerii şi fanilor. Le-am dat băieţilor 2 zile libere, la Arad jucăm duminică şi vom merge să obţinem un rezultat pozitiv. Ne interesează fiecare joc, băieţii să fie determinaţi, să se autodepăşească. Eu mai am ani buni de antrenat în Liga a 2-a, dar am mare încredere că unii dintre jucătorii mei vor ajunge să joace în primul eşalon. Nu am primit gol până acum, dar am avut şi ceva şansă, secretul e că toţi jucătorii muncesc, toţi fac faza defensivă, de la atacant până la fundaş. Eu, ca antrenor, asta îmi doresc, să nu primesc gol şi să dau”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...