Special

Concert caritabil pentru bolnavii de cancer din Oltenia

Mari artişti ai Operei Naţionale Române susţin în data de 9 septembrie un concert de caritabil, organizat în scopul achiziţiei de medicamente necesare copiilor bolnavi de cancer din Oltenia. Concertul este organizat de Asociaţia Femei cu Perspectivă din România şi se bucură de sprijinul mai multor instituţii de cultură, institutii media din Craiova şi al autorităţilor locale.

Intitulat Gala de Operă la Craiova, evenimentul invită iubitorii muzicii clasice să revadă arii din cele mai iubite opere ale marilor compozitori, interpretate pe scena Teatrului de Vară din Parcul Nicolae Romanescu. Gala de Operă este organizată în cadrul proiectului umanitar „Fereastră spre noi“, un concept care îşi propune să promoveze solidaritatea şi implicarea voluntară a comunităţilor locale în rezolvarea problemelor cu care unii dintre semenii nostri se confrunta. O prezenţă de excepţie în cadrul evenimentului o reprezintă Mihaela Roşca, singura femeie care conduce o orchestră de la pupitrul dirijoral în vestul ţării, pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara.

Alături de ea, mari artişti ai Operei Naţionale Române şi-au dat mâna în sprijinul micuţilor internaţi pe Clinica de Oncopediatrie a Spitalului Clinic Judeţan de Urgenţă din Craiova. Craiovenii vor putea să îi vadă pe Adriana Dumitriu, Lidia Butnariu, Daniela Rădulescu, Odin Ciocea, Andreea Mihaela Bălan, Eugen Secobeanu, Henrieta Almaşi, Miruna Sturza, Ştefan Cârstea şi Daniel Stoica. Campania "Fereastră spre noi" a fost demarată în urma unui reportaj în care D-na dr. Polixenia Stancu, şefa Clinicii de Oncopediatrie a SCJU Craiova, atragea atenţia asupra incapacităţii medicilor de a asigura tratamentele mecesare copiilor care suferă de boli oncohematologice, dar şi situaţia deficitară a familiilor copiilor internaţi în clinică. "Resursa financiară deficitară este o problemă permanentă pentru aceste familii. Există medicamente oncologice necesare în tratamentul pacienţilor cu leucemie acută – cea mai frecventă boală oncologică la copii, pe care, începând de anul trecut, nu le-am mai avut. În prezent, am în tratament o fetiţă de doi ani cu risc hemoragic pentru care spitalul nu poate să achiziţioneze imunoglobulină umană de administrare intravenoasă. Familia ei trebuie să împrumute 6.000 de lei“, declară dr. Polixenia Stancu, şefa clinicii şi singurul pediatru specialist din spital.

Participarea la Gala de Operă se face în baza invitaţiilor oferite de organizatori celor care susţin proiectul „Fereastră spre noi“ şi donează o sumă mai mare de 50 de lei. Donaţiile se pot face în CONT IBAN RO 29 BTRL RON CRT 0378688202 sau în seara evenimentului, în urna special amenajată. Toate fondurile colectate vor fi utilizate exclusiv pentru achiziţia de medicamente pentru copiii internaţi în Clinica de Oncopediatrie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...