20 de familii din satul Balota de Jos din judeţul Dolj au ajuns la disperare, după ce toţi stâlpii de electricitate de pe strada lor stau să cadă pe casele oamenilor în orice moment. Au făcut zeci de sesizări, dar în zadar.
Şi autorităţile au făcut numeroase sesizări la CEZ Electrica, dar li s-a răspuns că nu sunt bani pentru remedierea problemei. „Nu interesează pe nimeni ce se întâmplă la noi pe stradă. La mine situaţia stă în felul următor: în momentul în care stâlpul de electricitate o să cadă cu siguranţă o să îmi smulgă acoperişul şi o să distrugă şi casa vecinului. Nu este posibil aşa ceva. Degeaba am sesizat acest lucru, însă, după cum vedeţi, stâlpii sunt tot la fel, iar noi trăim de şapte ani un adevărat coşmar“, a povestit o localnică.
Autorităţile din comuna doljeană Murgaşi recunosc că situaţia este destul de gravă, aşa că au făcut numeroase sesizări la CEZ Electrica. „Stâlpii de electricitate reprezintă un pericol pentru că gradul de înclinare al stâlpilor s-a accentuat şi există posibilitatea să se prăbuşească. În acest moment există şi riscul prăbuşirii pe locuinţe“, a spus Daniel Teligrădeanu, primarul comunei Murgaşi.
Oamenii mai cred că stâlpii de electricitate vor fi schimbaţi doar în momentul în care o să se întâmple o nenorocire. „Am ajuns să ne păzim copiii mai rău ca pe sfintele moaşte. Ne este frică să nu cadă stâlpii de electricitate şi ei să fie prin zonă şi să se întâmple o nenorocire“, a mai povestit un localnic din satul Balota de Jos.
Reprezentanţii CEZ Electrica au precizat că monitorizează atent situaţia din satul Balota de Jos, acolo unde stâlpii de electricitate s-au înclinat. „Este important de precizat că înclinarea stâlpilor a fost generată de condiţiile de mediu şi calitatea solului din zonă, fără să reprezinte un pericol pentru consumatori. Lucrările de îndreptare, respectiv înlocuire a stâlpilor de joasă tensiune au fost deja planificate, urmând a fi efectuate în luna septembrie 2017“, au precizat reprezentanţii CEZ Electrica.