Special

Constantin Bănacu: Vrem să mişcăm ceva şi pentru promovarea turismului pe valea Otăsăului

Administraţia din Bărbăteşti lucrează la proiectul de reabilitare a şcolii din centrul localităţii, care va transforma locaţia veche într-o grădiniţă modernă: „Îmbucurător este faptul că avem patru clase de copii de grădiniţă în comună, asta însemnând că, la noi localitatea se populează. Mai mult, locaţia respectivă nu mai funcţiona de aproximativ 5 ani”, a declarat primarul comunei Bărbăteşti, Constantin Bănacu.

Proiectul va avea finanţare prin Măsura 7.2. şi va include lucrările de consolidare, reabilitarea clădirii interior – exterior, schimbarea tavanelor şi acoperişului, modernizarea grupului sanitar la interior. Investiţia are valoarea de 500 de mii de euro. „Referitor la introducerea utilităţilor, în localitate, noi nu prea mai avem ce face, decât să finalizăm reabilitarea reţelei de apă, unde mai avem de construit captarea”, a precizat Constatin Bănacu.

Tot în această perioadă se va termina construirea grupului sanitar de la şcoala cu casele I-VIII din satul Bodeşti, reabilitarea şcolii de la Negruleşti şi transformarea locaţiei în sală de spectacole pentru ca, în acest sat nu mai sunt copii, toţi vin la şcoala din centrul localităţii. „Vom finaliza şi asfaltarea ultimilor kilometri de drumuri comunale, după care vrem să mişcăm ceva şi pentru promovarea turismului pe valea Otăsăului. În primul rând este nevoie de modernizarea păstrăvăriei pe care nu am reuşit să o repunem în valoare. Am externalizat serviciul de apă şi canalizare, în sensul că s-a format o societate subordonată Consiliului Local, care va gestiona această problemă. Noi nu am fost de acord cu cedarea serviciului către operatorului regional. Prin această firmă se vor crea peste 10 locuri de muncă”, a mai precizat primarul din Bărbăteşti, Constantin Bănacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...