Sport

Fotbal, Liga a 2-a - CSM Rm. Vâlcea - Voinţa Sibiu 3-0

Prima victorie pentru Schumacher

CSM Râmnicu Vâlcea a reuşit primul succes din acest campionat, 3-0, pe teren propriu, cu Voinţa Sibiu

Tehnicianul Constantin Schumacher a mizat în sfârşit pe formula de echipă pregătită în vară de Artimon. Cu Tufişi între buturi, cu nepregătiţii Daouda şi Traore pe bancă, CSM a arătat mult mai bine şi a obţinut primul succes din acest sezon, 3-0 cu Voinţa.

Singura ocazie notabilă a vâlcenilor în prima repriză i-a aparţinut lui Vasile, care a ratat o ocazie imensă în minutul 32, după o fază superbă creată de Nkongue, care driblase trei adversari. În minutul 40, după o bâlbâială în careu, Neagoe a salvat de pe linia porţii şutul lui Străuţ. În partea secundă, odată cu intrarea lui C. Stoica, CSM a trecut de la 4-2-3-1 în formula 4-4-2 şi a fost mult mai activă în atac. În minutul 61, nou-intratul Stoica scapă singur cu portarul Dani, dar şutează în plasa laterală. Tot Stoica va deschide însă scorul, în minutul 68, cu o lovitură de cap. Golul descătuşează echipa vâlceană, care, în final, mai înscrie de două ori. Astfel, în minutul 82, Vasile înscrie cu un şut plasat, după o pasă excelentă a lui Nkongue. Scorul final este stabilit în minutul 85 de către Plecanciuc, cu un şut puternic din interiorul careului. Astfel, CSM obţine primul succes din acest sezon şi trupa vâlceană părăseşte postura de „lanternă roşie”.
Antrenorul Constantin Schumacher a obţinut primul succes pe banca alb-albaştrilor. „Am avut ocazii, deşi am întâlnit o echipă bine organizată, le mulţumesc jucătorilor pentru această victorie, sunt fericit că lucrez cu ei. Trebuie să îşi dorească ca echipa să ajungă cât mai sus, implicit să ajungă şi ei la o echipă cât mai mare. În echipa noastră sunt 6-7 jucători sub 21 de ani, Tufişi a ştiut să aşeze echipa, nu am alt jucător cu experienţă care să poată ordona jocul la nevoie. A fost un meci bun, am dat 3 goluri, pot să spun că motivaţia jucătorilor a contat, s-a văzut că şi-au dorit şi au arătat că sunt o echipă bună. Să fim corecţi, Voinţa a avut 3 jocuri în ultima săptămână, e greu să faci faţă, s-a văzut că nu au ritm de joc, mingile lor curgeau mai greu”.

"Am avut ocazii, deşi am întâlnit o echipă bine organizată, le mulţumesc jucătorilor pentru această victorie, sunt fericit că lucrez cu ei. Trebuie să îşi dorească ca echipa să ajungă cât mai sus, implicit să ajungă şi ei la o echipă cât mai mare.", Constantin Schumacher, antrenor CS Municipal

Pelici: „CSM e o echipă frumoasă”

Tehnicianul sibienilor, Alex Pelici, a fost ofertat de CSM după plecarea lui Artimon, dar a refuzat. „E adevărat, plecasem de la Tg. Mureş şi am fost sunat de Cătălin Rufă, dar nu am vrut să vin la o echipă care nu o cunoşteam, la Sibiu aveam datorii morale faţă de tot ce înseamnă oamenii care au fost mereu lângă noi. Dacă nu era oferta de la Voinţa, nu ştiu ce făceam, dacă veneam sau nu la Vâlcea, nu sunt genul de antrenor care să vină în timpul campionatului”. Tehnicianul sibienilor spune că Vasile şi NKongue au făcut diferenţa. „Nu ne căutăm alibiuri, dar s-a simţit oboseala meciului de Cupă pe finalul jocului de la Vâlcea, nu e normal să luăm trei goluri în 20 de minute. Au fost ocazii şi de o parte şi de alta, dar după primul gol am căzut psihic, iar golurile doi şi trei le-am făcut cadou. CSM este echipă frumoasă, trebuie să aibă răbdare, sunt mulţi tineri talentaţi, mi-au plăcut mult Vasile şi Nkongue, au făcut multe în teren, au fost principalele atuuri ale CSM-ului în acest joc”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...