Special

450.000 de euro pentru restaurarea Culei de la Cernăteşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, miercuri, alături de directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, contractul de finanţare pentru demersul care vizează restaurarea, consolidarea şi promovarea monumentului istoric Cula Cernăteştilor, din comuna Cernăteşti.

Proiectul, cu o valoare totală de peste 450.000 de euro, se derulează în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, având prevăzută o durată de implementare de 46 de luni.

„Mă bucur să pot spune că astăzi ne întâlnim pentru a semna un nou contract de finanţare europeană. Este vorba de un demers în care credem foarte mult – restaurarea şi dotarea Culei Cernăteştilor, un obiectiv înscris în lista monumentelor istorice de interes naţional. Odată cu semnarea acestui contract, Consiliul Judeţean Dolj primeşte o sumă semnificativă de bani, cu care reuşim să rezolvăm şi o problemă foarte importantă legată de patrimoniul nostru, de trecutul acestor locuri. Cula Cernăteştilor a fost construită în secolul al XVIII-lea, din necesitatea micii boierimi de a se apăra împotriva incursiunii trupelor otomane de la sud de Dunăre”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, Marilena Bogheanu, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a afirmat: „Ne întâlnim pentru a patra oară, în decurs de câteva luni, pentru a semna un nou proiect depus de către Consiliul Judeţean Dolj, proiect care cu siguranţă că nu va fi şi ultimul din anul acesta, deoarece se află în pregătire şi alte documentaţii, pe alte scheme de finanţare. Cula Cernăteştilor este un monument istoric de importanţă naţională, încadrat în categoria A, iar intervenţia constă în lucrări de consolidare şi restaurare care nu afectează autenticitatea clădirii, în finisaje interioare şi exterioare, în realizarea instalaţiilor necesare, în digitizarea obiectivului şi reamenajarea punctului muzeal, deoarece în momentul de faţă funcţionează ca muzeu al artei populare".

Proiectul „Restaurarea, consolidarea şi promovarea monumentului istoric Cula Cernăteştilor“ are o valoare totală de 453.380 de euro, din care 347.067,52 euro reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...