Actualitate

Primăria din Tălpaşi, somată să facă un cimitir comunal

Avocatul Poporului solicită Primăriei comunei Tălpaşi, judeţul Dolj, să comunice, în cel mai scurt timp, măsurile dispuse în vederea înfiinţării unui cimitir comunal - Recomandarea formulată în urma incidentului în care o persoană aparţinând cultului Baptist a fost îngropată în câmp, cu toate că familia acesteia are în proprietate un loc de veci în cimitir.

Avocatul Poporului a emis o Recomandare către Primăria comunei Tălpaşi, judeţul Dolj, în care îi solicită, între altele, să informeze, în cel mai scurt timp, cu privire la demararea înfiinţării unui cimitir comunal.

„Recomandarea este urmarea sesizării din oficiu şi demersurilor efectuate de către Avocatul Poporului, în urma ştirilor din presă conform cărora în comuna Tălpaşi, judeţul Dolj, autorităţile locale au refuzat să ia atitudine în cazul opoziţiei preoţilor care administrează cimitirul de a permite înhumarea unei persoane aparţinând Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, în locul de veci, proprietatea familiei rudei decedate. Petenţii au fost îndrumaţi să se adreseze Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care, prin Hotărârea nr. 296 din 10 mai 2017, a sancţionat şi obligat Primăria comunei Tălpaşi să înfiinţeze cimitirul comunal, conform prevederilor Legii nr. 489/2006 şi să publice un rezumat al hotărârii în presa judeţeană din Dolj, conform art. 26 alin.1 din O.G. nr. 137/2000”, se arată în comunicatul remis de purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...