Actualitate

Inspectorii RAR Dolj: Maşini cu defecţiuni grave circulă pe şosele

În judeţul Dolj, Registrul Auto Român a verificat tehnic în trafic, în primele 6 luni ale acestui an, 1.020 vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au descoperit că 80 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident.

Autoturismele verificate prezentau defecţiuni majore sau periculoase în special la sistemul de frânare şi la direcţie, 25% din vehicule fiind respinse pentru că au fost considerate neconforme din punct de vedere al securităţii rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcţie sau în articulaţiile punţilor faţă şi spate). În aceste situaţii, una dintre măsurile luate de Poliţia Rutieră constă în reţinerea certificatului de înmatriculare. Acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele Registrului Auto Român.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite, 38,72% au prezentat diferite probleme tehnice sau legate de documente, iar 3,83% au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false).

În urma testărilor efectuate, pentru 7% dintre autovehiculele verificate inspectorii RAR au constatat depăşiri ale limitelor admise ale emisiilor poluante.

În urma controalelor mixte desfăşurate în judeţul Dolj de către Registrul Auto Român şi Poliţia Rutieră, în primele 6 luni ale acestui an au fost aplicate 418 sancţiuni, a fost reţinute 33 de permise de conducere şi 353 certificate de înmatriculare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...