Inedit

Zmeura uriaşă creşte la Daneţi, în Dolj

Zmeura uriaşă creşte în curtea unei familii din comuna doljeană Daneţi. Peste 1.000 de butaşi au fost plantaţi pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi şi produc o dată la două zile aproximativ 70 de kilograme de zmeură. Plantele au fost aduse din Anglia şi fructul este cât o căpşună, din acest motiv i se spune şi zmeura uriaşă. Familia Coteanu nu duce deloc lipsă de clienţi.

Stela Coteanu a cumpărat butaşii în urmă cu trei ani din Anglia. La început s-a vrut să fie o plantaţie doar pentru consumul propriu, dar când au văzut că plantele sunt foarte roditoare au ajuns să facă o afacere din asta. Acum au peste 1.000 de plante care rodesc o dată la două zile. “Am pornit iniţial cu patru soiuri de zmeură procurate din Anglia. Două rânduri le-am avut din alt soi, alte două din celălalt soi, numai că singurul soi care s-a climatizat a fost cel de zmeură uriaşă", spune Stela Coteanu, proprietar.

Soţul femeii susţine că plantele produc mai bine de o jumătate de an, iar finalizarea campaniei de recoltare are loc după ce cade prima brumă. "Sunt plante care produc până cade bruma, vreo cinci şase luni chiar. Jumătate de an. Începe din iunie şi se termină în octombrie. Sau noiembrie dacă nu cade bruma prea timpuriu", a declarat Stela Coteanu, proprietar.

Familia Coteanu este ajutată de rude la recoltarea fructelor. Pe viitor, familia Coteanu se gândeşte să-şi extindă afacerea şi cu coacăze şi afine.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...