Inedit

La iarnă, în pieţe, roşii româneşti

La iarnă vom mânca roşii româneşti. Şi asta, datorită programului tomate 2017, sesiunea de iarnă, în care fermierii care vor ieşi în pieţe cu roşii în lunile noiembrie şi decembrie vor primi de la Guvern 3.000 de euro. Până în prezent, peste 800 de fermieri au depus dosare pentru acest program. Jumătate din ei sunt din Izbiceni. Aceştia trebuie să vândă 2.000 de kilograme de roşii la iarnă.

Sandu Gherghiţă este unul din cei 400 de producători din localitatea Izbiceni care a accesat acest program. S-a apucat de treabă de acum două luni şi speră ca la începutul lui noiembrie să fie gata primele roşii. A investit deja 2.000 de euro în solarii, sistemul de picurare şi seminţe. Cei 3.000 de euro i-ar fi de mare ajutor. "Acest program este foarte bun, pentru că vine în sprijinul nostru, ne ajută să mai reducem din cheltuieli. E o investiţie foarte costisitoare şi ne ajută foarte mult", spune producătorul.

Fermierii speră ca şi preţul să fie pe măsură. Undeva la 5 lei pentru un kilogram de roşii, la iarnă. Numărul fermierilor care au accesat acest program a ajuns la 800. "Ei s-au înscris începând de acum două luni. Am început verificările în teren. În lunile noiembrie şi decembrie trebuie să justifice două tone de tomate", a declarat Emil Marinescu, director Direcţia Agricolă Olt.

În prima sesiune a programului, în judeţul Olt, s-au primit aproape 5 milioane de euro pentru 1.600 de producători.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...