Sub Lupă

Dosar penal: Au tăiat ilegal o pădure

Poliţiştii mehedinţeni efecuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furtul de arbori.

Potrivit anchetatorilor, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Izvorul Bîrzii au constatat că, în perioada 15-23.08.2017, o societate comercială din comuna Bala, judeţul Mehedinţi, a tăiat fără drept prin defrişare totală şi sustras vegetaţia forestieră de pe o suprafaţă de 1,30 hectare situată în extravilanul comunei Şovarna, localitatea Ohaba, judeţul Mehedinţi.

"În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, au fost descoperite un număr de 424 cioate nemarcate silvic, provenite din tăierea recentă a arborilor de pe picior de esenţe salcâm, cer, tei, mojdrean şi ulm. De asemenea, poliţiştii au identificat în rampă cantitatea de 7,9 mc material lemnos fasonat şi 20 arbori tăiaţi de pe picior care nu prezentau urmele unei marcări silvice, fiind ridicate în vederea confiscării. Organele de poliţie au ridicat şi două motoferăstraie mecanice găsite la faţa locului, care au fost folosite în tăierea arborilor", se arată într-un comunicat al IPJ Mehedinţi.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furtul de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 107 şi 109 din Legea nr. 46/2008.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

13.09.2017 - 13:38ilie nicolae:Cum au putut taia .? Eu marog de 2 lunisi jumate fie la primaria ILOVAT fie la OCOLUL Topolnita, sa- marce 10 anini care se afla in afara FOND. FOREST. . Vine iarna, Iar sef. ocol Topolnita Imi spune ca are la disp. 60 zile, ca sa- mi dea aprobare. Este CORECT?

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...