Ultima Oră

Tren Regio răsturnat de un TIR pe Valea Oltului

Şoferul unui TIR a adormit la volan şi a intrat în coliziune cu un tren Regio la Câineni-Vâlcea. Cinci pasageri din tren şi şoferul TIR-ului, răniţi uşor.

Coliziune între un TIR încărcat cu grâu şi un tren pe Valea Oltului.

Şase persoane au fost rănite uşor miercuri seara, în localitatea vâlceană Câineni, după ce un autotren încărcat cu grâu a intrat pe calea ferată şi a fost lovit de un tren de pasageri al cărui vagon s-a răsturnat.

Şoferul unui autotren, ce se deplasa pe direcţia Sibiu - Rm. Vâlcea, a adormit la volan şi a pătruns pe calea ferată, în satul Robeşti, comuna Câineni, intrând în coliziune cu un tren Regio (vagon autopropulsat). Vagonul s-a răsturnat, în el aflându-se 7-8 persoane.

Se pare că şoferul TIR-ului a adormit la volan, a intrat pe contrasens, a rulat pe păşune, s-a oprit pe calea ferată, moment în care a fost lovit de tren.

Toţi pasagerii au fost scoşi din trenul Regio răsturnat, patru (trei bărbaţi de 47, 75, respectiv 39 de ani şi o femeie de 36 ani) au cerut să li se acorde îngrijiri medicale, fiind răniţi uşor.

Printre răniţi se află şoferul tirului şi trei pasageri din tren.

"La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale SMURD, două ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea şi o autospecială pentru descarcerare. Şase persoane au fost rănite uşor - şoferul tirului şi cinci pasageri din tren", a precizat Octavian Fulger, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

”În această seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbuşit de pe şosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20.55, trenul Regio 2464, Podu Olt - Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul, la o curbă după staţia Câineni, şi a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceştia sunt preluaţi de mijloace auto, puse la dispoziţie de companiile feroviare, şi sunt transportaţi la destinaţie. Până la eliberarea liniei curente se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenurile afectate. La locul incidentului a ajuns ambulanţa SMURD, care a preluat un călător rănit şi pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranţa Circulaţiei CFR Călători şi CFR Infrastructură se deplasează la faţa locului”, precizează reprezentanţii CFR Călători.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...