Special

Avocatul poporului vrea să rezolve problema mistreţilor din Vâlcea

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia din judeţul Vâlcea, unde mistreţii, şacalii şi vulpile pun mari probleme agricultorilor şi atacă animalele din gospodării.

Potrivit comunicatului de presă, sesizarea din oficiu vizează "posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 35 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la mediu sănătos".

În staţiunea Călimăneşti-Căciulata au fost văzuţi mistreţi în zona izvoarelor termale, fapt deosebit de grav, conform sursei citate, având în vedere că în staţiuni sunt oameni de diferite vârste, părinţi cu copii, iar animalele pot ataca atât adulţii, cât şi copiii.

"Situaţia a fost prezentată, conform unui ştiri a agenţiei de presă Agerpres, din 7 august 2017, de către preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a subliniat că este necesar să se treacă la intervenţii, în condiţiile legii, pentru diminuarea efectivelor acestor animale sălbatice. Conform relatărilor din presă, în ultimii ani, migraţia mistreţilor din alte fonduri cinegetice şi creşterea numărului de şacali şi de vulpi - ultimele cunoscute ca principali vectori de răspândire a rabiei - creează mari probleme, cu precădere în sudul judeţului Vâlcea", se precizează în comunicatul Avocatului Poporului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...