Actualitate

A început şcoala mai devreme în Slatina-Olt

Pentru 50 de elevi de la o şcoală din Slatina, judeţul Olt, şcoala a început mai devreme cu o lună. Aceştia au venit la şcoală încă din 15 august. Cadrele didactice care fac muncă voluntară în această perioadă susţin că vor să-i ajute pe copii să se acomodeze mai uşor cu începerea noului an şcolar şi, de asemenea, să renunţe la tabletă şi calculator şi să fie preocupaţi mai mult de activităţi educative.

Pentru cei 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga din Slatina vacanţa a luat sfârşit încă din 15 august. Elevii nu sunt însă deloc trişti că au venit mai devreme la şcoală. “M-au convins părinţii şi când am văzut aceste activităţi foarte frumoase am zis că vin în fiecare an.” “Ce te atrage mai mult?” “Păi, activităţile de lucru manual”, a spus una dintre eleve.

Părinţii sunt la fel de încântaţi de acest proiect. “Pentru mine este ok. Sunt foarte mulţumită, pentru că sunt activităţi şi ea vine acasă încântată.” “Aşa, în timpul vacanţei, ce făcea?” “Noi, fiind la ţară, avem animăluţe”, a declart Mioara Sandu, mama unei eleve.

Profesorii susţin că au decis să iniţieze acest proiect pentru ca elevii să petreacă mai puţin timp pe tabletă sau calculator şi, de asemenea, pentru a se acomoda mai uşor cu începerea noului an şcolar. "Eu consider că e un mod extraordinar de bun de a ieşi din internet, din facebook, din tabletă, din jocuri, într-un mediu în care activităţile sunt organizate", a declarat Diana Diaconescu, profesor la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga, aceasta fiind singura unitate de învăţământ din judeţul Olt, care a iniţiat aceast proiect.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...