Inedit

Legumicultorii de la Izbiceni - Olt au dat roşiile pe… bame

Oltenii din comuna Izbiceni din Olt s-au apucat să cultive bame în speranţa că vor da lovitura şi vor face profit de profit. Legumele considerate exotice sunt bune pentru detoxifierea organismului şi au un gust dulce, la fel ca şi al ardeiului.

Bamele sunt fructe exotice, iar agricultorii din Izbiceni au aflat repede că pot face mare profit de pe urma lor. Aşa că unii s-au apucat de cultivat, însă şi-au dat seama că nu au piaţă de desfacere în România şi nu au unde să îşi vândă marfa. „Seamănă cu o păstaie, cu un ardei, doar că este un pic mai mare şi are alte proprietăţi nutritive, mult mai bune pentru organism”, a declarat Gheorghe Văietuş, agricultor din Izbiceni.

Agricultorii din Izbiceni Olt susţin că bamele sunt o delicatesă şi se consumă în marile restaurante din lume, dar şi din România. Legumele exotice originare din Africa trebuiesc consumate cu tot cu seminţe şi sunt bune pentru detoxifierea organismului, dar şi pentru cei care ţin o cură de slăbire, fiind foarte sărace în calorii. Un kilogram de bame pleacă din Izbiceni cu 7 lei, iar în pieţele din ţară ajunge undeva la 40 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...