Administraţie

Primăria Vaideeni, încă un pas important pentru transformarea comunei în staţiune

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea cu 2,7 milioane de euro a modernizării drumurilor de acces spre vârfurile Crucea de Piatră, Dealul Urşani, Padeş şi Floreşti.

Primăria condusă de Daniel Achim Băluţă a reuşit să facă încă un pas extrem de important pe anevoiosul drum care duce către transformarea comunei Vaideeni în staţiune turistică. Recent Ministerul Dezvoltării, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a aprobat finanţarea cu 12.305.636 lei (echivalentul a aproximativ 2,7 milioane de euro) a realizării unor lucrări de reabilitare şi modernizare de drumuri de interes local în satul Vaideeni, cătunul Găbreni, care asigură accesul spre vârfurile Crucea de Piatră, Dealul Urşani, Padeş şi Floreşti.

În plus, efortul administraţiei locale în întocmirea riguroasă de documentaţii a fost răsplătit de MDRAPFE cu aprbarea altor patru cereri de finanţare pentru investiţii de importanţă locală. 1.973.551 lei sunt repartizaţi de minister pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea dispensarului uman din satul Vaideeni, 920.490 lei pentru reabilitarea Şcoalii din satul Mariţa, 588.870 lei pentru extinderea şi reabilitarea Şcolii cu clasele I-IV Atârnaţi şi 832.172 lei pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii cu clasele I-VIII din satul Izvorul Rece. În contextul investiţiilor din cadrul PNDL II 2017 – 2020 (în baza OG 28), şi Primăria Vaideeni poate fi considerată una dintre performerele judeţului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...