Inedit

Târgul fetelor de la Coteana-Olt

Cele mai frumoase fete cu cea mai frumoasă şi autentică... zestre au fost prezente marţi, 15 august, la târgul fetelor de la Coteana, din judeţul Olt. La concurs au participat 10 tinere din comună, dar şi din localităţile limitrofe, iar cea care a avut cel mai frumos costum popular şi cea mai bogată ladă cu zestre a ieşit câştigătoare. Evenimentul a ajuns la cea de XXII-a ediţie.

Potrivit tradiţiei, concurentele, care mai de care mai frumoasă, au fost urcate în caleştile trase de cai şi încărcate cu lăzile cu zestre s-au plimbat pe străzile comunei pentru a fi admirate de localnici. Toate s-au pregătit cu cea mai frumoasă zestre pentru a ieşi câştigătoare. „Am fost la bunici, am luat zestrea şi na, m-a mai ajutat şi ansamblu. Speri să câştigi? Sper. Cu ce te diferenţiezi faţă de celelalte concurente? Cu costumul. Spune-mi despre el. Este unic. Îl am de la străbunica mea", a spus una dintre concurente.

Juriul a fost foarte exigent şi a premiat autenticitatea costumelor populare. „Ele trebuie să poarte un costum popular de sărbătoare. Să fie specific zonei respective pe care o reprezintă”, spune Claudia Balaş, preşedintele juriului.

Primarul şi localnicii spun că această sărbătoare este foarte importantă şi nu vor să renunţe nici pe viitor la ea. „Deci, ce îndeamnă târgul fetelor de la Coteniţa. Târgul fetelor de la Coteniţa strânge cele mai frumoase fete din localităţile limitrofe comunei noastre. Cu zestre, cu darurile, cu obiceiurile. Există un juriu care la sfârşit acordă diplome”, a declarat Vasile Costea, primarul din Coteana.

La finalul concursului, localnicii au petrecut până seara târziu cu muzică populară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...