Special

Se întâmplă la Corabia!

Au decupat teii să pună borduri

Garda de mediu şi ONG-urile de mediu verifică situaţia copacilor de la Corabia

Situaţie revoltătoare la Corabia, în judeţul Olt, unde mai mulţi tei au fost decupaţi de muncitorii care puneau bordurile pe o stradă din oraş.

Totul a ieşit la iveală după ce mai mulţi locuitori din oraş au postat pe reţelele de socializare poze cu situaţia teilor de la Corabia. Muncitorii care lucrează la asfaltarea străzilor au ciopârţit arborii la rădăcină şi, în unele locuri, chiar până la coroană, pentru a monta bordurile de pe marginea drumului. Ei susţin că aceşti copaci au fost sacrificaţi pentru ca proiectul de asfaltare să poată fi respectat.

Este vorba despre 10 tei seculari. Oamenii sunt revoltaţi. „Ăsta era oraşul teilor. Teii ăştia atâta erau când i-am pus noi, acum 50 de ani. I-am udat, i-am îngrijit, s-au făcut frumoşi”, povesteşte o localnică. 3.000 de tei sunt în Corabia, iar mulţi dintre ei au peste o sută de ani.
Confruntată cu nemulţumirea localnicilor, Primăria, care a comandat asfaltarea, se apără spunând că distrugerea teilor a fost un rău necesar. „Trebuia ori să-i taie, ori să-i lase la locul lor şi nu mai făceam trotuar, pentru că sunt tei bătrâni şi fac probleme...”, a declarat Dan Olteanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia.

Mai mulţi cetăţeni au făcut deja reclamaţii la garda de Mediu Olt.

Garda de mediu şi ONG-urile de mediu verifică situaţia copacilor de la Corabia

Situaţia copacilor ciopârţiţi de la Corabia - Olt de echipa de muncitori care execută lucrări de reabilitare a trotuarului pe o stradă din oraş a intrat în atenţia Gărzii de Mediu Olt şi a ONG-urilor de mediu care vor să depună plângere penală împotriva autorităţilor locale. Între timp, locuitorii se tem că cei 10 tei care au fost ciopârţiţi, iar muncitorii au turnat ciment pe rădăcini, se vor usca.
Imediat după ce au aflat de situaţia teilor seculari de la Corabia, inspectorii de la Garda de Mediu Olt au declarat că se vor deplasa acolo să vadă dacă primăria a respectat toate normele cu privire la avizul pe care l-au dat muncitorilor să taie aceşti copaci. „Nouă nu ne-a spus nimeni, că dacă ne informa cineva vă daţi seama că mergeam şi noi la faţa locului şi vedeam ce este de competenţa noastră şi urmăream situaţia, normal, dar nu am ştiut. Dacă acum ne-au sesizat, o să meargă o echipă, dar după zilele libere”, spune Aura Mandache - comisar Garda de Mediu Olt. Şi ONG-urile de mediu s-au sesizat şi susţin că vor depune plângere penală împotriva autorităţilor locale. „Vom pune toate elementele cap la cap şi asociaţia naţională de combatere a braconajului şi poluării va depune o plângere penală. Să ştiţi că se putea evita această mutilare a copacilor deoarece există un tip de borduri mai subţiri”, a declarat George Radu - reprezentant ANCPB Olt. 3.000 de tei sunt în Corabia, iar mulţi dintre ei au peste o sută de ani. Pe strada Cuza Vodă au fost tăiaţi 10 tei, iar alţi 10 au fost ciopârţiţi de muncitori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...