La Ţară

Secetă în judeţul Dolj!

În anumite zone nu a mai plouat chiar şi de 2 luni. De suferit au culturile de floarea soarelui şi porumb, care sunt afectate în proporţie de peste 50 la sută. Oamenii se gândesc şi la iarna ce vine, când nu vor avea nutreţuri să dea la animale.

Din cauza secetei, floare soarelui s-a dezvoltat la maxim 35, 40 la sută din capacitatea care ar fi trebuit să se prezinte la data aceasta. Şi asta datorită lipsei de apă. „Temperaturile ridicate din ultima perioadă şi adierile de vânt au intensificat efectele secetei. Culturile sunt în mare parte compromise, compromise şi datorită lipsei de apă din sol, dar compromise şi din cauza buruienilor care s-au dezvoltat”, spune Silviu Diaconu, fermier.

Cu aceleaşi probleme se confruntă toţi localnici din zona de sud est a judeţului. Pământul ea crăpat din cauza lipsei apei, iar fermierii se tem că nu vor avea cu ce să hrănească animalele la iarnă. Direcţia pentru Agricultură Dolj a cerut date de la toate primăriile din judeţ privind suprafeţele afectate de secetă. „Se constituie o comisie la nivel judeţean, merge în teren, verifică şi se trimite la Ministerul Agriculturii pentru măsuri. Se pot da calamităţi, dar depinde de legislativ dacă va da”, spune Ovidiu Obleagă, purtătorul de cuvânt Direcţia pentru Agricultură Dolj.

În judeţul Dolj sunt cultivate peste 100.000 de hectare de porumb şi floare soarelui.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...