Administraţie

Dispensar renovat şi extins şi grădiniţă nouă în Guşoeni, finanţate prin PNDL II

Ministerul Dezvoltării a aprobat fonduri consistente pentru cele două obiective de care localitatea duce lipsă, dar şi pentru construirea unui pod şi renovarea şcolii gimnaziale

Şi comuna vâlceană Guşoeni se numără printre “performerele” judeţului în ce priveşte aprobarea cererilor de finanţare depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) în cadrul etapei a doua din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II, în baza OG 28). Patru dintre cererile depuse la minister de administraţia locală condusă de primarul Nicolae Concioiu au obţinut aprobarea finanţării, două dintre ele reprezentând chiar obiective de care localitatea avea nevoie urgentă, iar investiţiile consistente necesare nu puteau fi acoperite de bugetul local.

Pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea Dispensarului medical, comunei Guşoeni i-a fost aprobată finanţarea cu 1.458 milioane de lei, iar pentru construirea Grădiniţei, încă 1.335 milioane de lei. Fonduri consistente au mai fost aprobate de MDRAPFE pentru construirea unui pod din beton armat peste pârâul Guşoianca, pe un drum sătesc (km 0+200, Spârleni- 398.063,57 lei) şi pentru reabilitarea Şcolii gimnaziale din comună (621.660,95 lei). “Împreună cu colegii din Primăria Guşoeni şi din consiliul local, am încercat să analizăm foarte pragmatic şansele de finanţare în funcţie de punctajele din criteriile anunţate de minister. Grădiniţă chiar nu avem în comună şi avem numeroase solicitări din partea părinţilor, iar cu fondurile de la buget puteam cel mult începe investiţia, dar realizarea ei ar fi durat foarte mulţi ani. De asemenea, şi de dispensar medical este nevoie ca de aer în localitate, actuala clădire fiind depăşită fizic. Sunt în egală măsură bucuros şi pentru finanţările obţinute pentru reabilitarea clădirii şcolii gimnaziale şi construirea podului de la Spârleni”, ne-a declarat primarul Nicolae Concioiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...