Actualitate

“Gadjo Dilo” – proiecţie aniversară la Divan Film Festival, în prezenţa actriţei Rona Hartner

Filmului regizorul Tony Gatlif, Gadjo Dilo, în care au debutat pe marele ecran atât actriţa Rona Hartner, cât şi celebrul interpret de manele Adrian Minune, va fi proiectat la Divan Film Festival. O altă surpriză a acestei ediţii o reprezintă şi proiecţia documentarului Vâslind pentru Europa/ Rowing for Europe, în care se regăsesc clădirea Port Cultural Cetate şi gazda festivalului, Mircea Dinescu.

La 20 de ani de la prima proiecţie a filmului care a lansat-o pe Rona Hartner, şi care a câştigat un premiu César pentru cea mai bună muzică (patru dintre piesele de pe soundtrack fiind semnate de Adrian Minune), Gadjo Dilo va rula la Divan Film Festival, în Port Cultural Cetate, miercuri, 23 august. Proiecţia va avea loc în prezenţa actriţei Rona Hartner. Gadjo Dilo spune povestea unui tânăr francez aflat în România în cautarea unui legendar cântăreţ tigan. Ajutat de bătrânul Isidor, liderul clanului din sat, acesta pătrunde în lumea haotică, dar pasionantă a cântăreţilor ţigani, de altfel pitoreşti şi violenţi, amuzanţi şi supărăcioşi, îndrăgostindu-se de oacheşa Sabina. Cea de-a opta ediţie a Divan Film Festival , care va avea loc în perioada 18 – 26 august, în Craiova şi Port Cultural Cetate, vine cu un număr record de 15 de filme proiectate în premieră, cărora li se adaugă proiecţia aniversară Gadjo Dilo, două filme pentru copii şi 20 de scurtmetraje diferite ca stil, care cartografiează profund regiunea balcanică.

Printre acestea din urmă se numără şi Scris/ Nescris, filmul lui Adrian Silişteanu, multipremiat la festivalurile de la Tampere, Montpellier sau Trieste, care spune povestea unei familii de romi ce riscă din cauza unei probleme de identitate să-şi piardă fiica minoră, proaspătă mamă.

Divan Film Festival va avea loc în perioada 18 – 20 august în Craiova (Centrul Vechi şi Inspire Cinema), iar în perioada 21 – 26 august în Port Cultural Cetate din judeţul Dolj. Intrarea este liberă la toate proiecţiile şi concertele Divan Film Festival. În timpul desfăşurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival. Divan Film Festival este un proiect cultural organizat de Fundaţia pentru Poezie “Mircea Dinescu” şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Centrului Naţional al Cinematografiei, Consiliului Judeţean Dolj, Uniunii Cineaştilor din România şi Institutului Cultural Român.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...