Ultima Oră

Primarul şi administratorul public din Măciuca, invitaţi în SUA la Congresul Mondial al Administratorilor Publici

O lună mai târziu, asociaţia condusă de vâlceanul Marian Florea va organiza, în premieră, Forumul Mondial al Administratorilor Publici în România

“În perioada 22 – 30 octombrie, împreună cu primarul comunei Măciuca, Mugur Mărcoianu, vom face parte dintr-o delegaţie care va pleca în octombrie în Statele Unite ale Americii, totul pe cheltuiala gazdelor de acolo. Este vorba despre Congresul mondial al administratorilor publici, care se desfăşoară, o dată pe an, în SUA şi suntem invitaţi în fiecare an. Vom fi prezenţi în Detroit, San Antonio sau Chicago, unde vom fi practic instuiţi în acest domeniu de către administratori publici ai unora dintre cele mai importante instituţii din State, subiectul principal reprezentându-l conceptul de Smart City, unul pentru care asociaţia noastră face eforturi consecvente pentru a-l aduce ca prioritate pe agenda administraţiilor publice din ţara noastră”, ne-a declarat Marian Florea, preşedinte al Asociaţiei Administratorilor Publici din România (AAPRO) şi administrator public al comunei vâlcene Măciuca.

Conceptul de Smart City, temă pentru un grup de lucru susţinut şi de Ambasada SUA

La sfârşitul lunii iulie, reprezentanţii Asociaţiei Administratorilor Publici din România au participat la un Grup de lucru organizat la sediul AmCham Bucureşti, alături de reprezentanţii Ambasadei SUA. “Implementarea conceptului Smart City la nivel naţional” a fost tema de lucru a întrunirii.
Dintre participanţi (vezi foto), îi amintim pe Alexa Dumitraşcu (Asociatia Româna pentru Smart City şi Mobilitate), Bogdan Puşcasu (administrator public Piatra Neamţ, Primvicepreşedinte al AAPRO, Eduard Dumitraşcu (Presedinte al Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate), Joshua Burke (ataşatul comercial al Ambasadei SUA în România), Alex Dascălu (Deloitte România), Flavius Văcaru (colaborator al AAPRO, reprezentant IBM România), prof dr. ing. Valentin Navrapescu (Prorector al Universităţii Politehnice Bucureşti).
Cel mai ambiţios proiect ale preşedintelui AAPRO rămâne organizarea, în toamna anului curent (15 noiembrie), în România, a Forumului Mondial al Administratorilor Publici.

Marian Florea a fost până în vara anului 2016 administrator public al comunei Prundeni, “fabrica de proiecte” din care a făcut parte având rezultate incontestabile şi invidiate de multe localităţi rurale din ţară cu potenţial superior. Din vara anului trecut, el ocupă aceeaşi funcţie în cadrul Primăriei Măciuca, în echipă cu primarul Mugur Mărcoianu, şi el un tânăr cu experienţă în conceperea şi implementarea de proiecte, având deja primele rezultate în atragerea de fonduri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...