Actualitate

Apă infestată cu Ecoli la Caracal-Olt

Este alertă în plin sezon de caniculă în Caracal-Olt! Apa de la cişmelele din oraş a fost contaminată cu bacteria Ecoli, însă acest lucru nu i-a speriat pe oameni şi este consumată în continuare. Medicii trag un semnal de alarmă şi susţin că în urma analizelor s-a stabilit că apa conţine mai multe bacterii şi este foarte periculoasă.


Chiar dacă pe toate cişmele din Caracal autorităţile au pus afişe că apa nu este potabilă, oamenii consumă fără probleme.” Toate bacteriile sunt periculoase. Este contraindicată a se spăla şi un zarzavat care se consumă în stare crudă. Apa nu este tratabilă, deci devine nepotabilă”, spune Viorel Georgescu, medic primar igienă DSP Caracal.

Autorităţile se gândesc serios să închidă cele şase cişmele din oraşul Caracal, însă până vor lua această măsura oamenii vor consuma în continuare.

„Direcţia de Sănătate Publică Olt informează că în urma controlului cu laboratorul a calităţii apei conform buletinului de analize sanitare nr. 62/11.07.2017 a următoarelor sipote: Club Sportiv Şcolar, Fost Club 48, Int.str. A. Mureşanu cu P. Victoriei, A. Caracalla nr 4 în vecinătatea BL K, Şipot Encei. La toate cele 6 probe de apă recoltate se constată depăşirea la parametrul nitraţi (valori de 63,7 până la 96,9 mg/l faţă de max. 50mg/l), iar microbiologic bacteriile coliforme au valori între 27 si 348/100ml, faţă de val. normală – 0/100ml, E coli – valori 2-33 UFC faţă de valorile normale 0. Astfel APA NU ESTE BUNĂ DE BĂUT!", atenţionează primăria.

Medicii au mai precizat că apa de la cişmele nu poate fi decontaminată, aşa că oamenii trebuie să înţeleagă că îşi pun viaţa în pericol.          

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...