La Ţară

Un fermier din Băleşti - Gorj a cules roşii gigant de un kilogram

Laurenţiu Mălăescu, un tânăr fermier şi legumicultor din comuna Băleşti, a postat pe reţeaua de socializare câteva imagini cu roşii culese din grădina sa, care cântăresc şi un kilogram.

Tânărul cultivă începând de anul acesta un soi de roşii denumite popular Roşia Uriaşe. Legumele sunt sută la sută naturale şi sunt căutate pentru salate, dar şi pentru prepararea bulionului. Solariile sale din Băleşti asigură un venit consistent familiei tânărului care îşi petrece aproape tot timpul liber (căci are şi un job în sistemul privat n.red) la munca agricolă. Produsele sale sunt apreciate de clienţi, care îl caută şi acasă pe legumicultor. „Este un soi bulgăresc, cu creştere nedeteminată, greutate este în jur de 400, 500 gr, dar variază şi în jur de un kilogram, 1,3 kg”, spune fermierul.

Solariile se întreţin greu din cauză că necesită multă migăleală, trebuie verificare zilnic de boli, de dăunători. Investiţia iniţială a fost de 7.500 de euro de la AFIR sau fostul Sapard.

Un kilogram de roşii uriaşe se vinde cu 2,5 lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

01.05.2020 - 15:47Ecoul Gorjului:Ne plac articolele dumneavoastra din judetul Gorj. Puteti vizita si pagina noastra, poate gasiti ceva interesant. Multumesc!

Ecoul Gorjului.ro

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...