Special

În cadrul proiectului desfăşurat în campania Culorile României – Policolor,

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România a încheiat refacerea marcajelor a 300 de trasee turistice montane

Au fost reamenajate zonele de chei şi canioane din Canionul Olteţului - Munţii Parâng, Cheile Corcoaia – Munţii Mehedinţi, canionul Valea lui Stan – Argeş şi Vadul Crişului – Bihor

Bucureşti, august 2017. Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România a încheiat, luna aceasta, refacerea marcajelor a peste 300 de trasee turistice montane şi renovarea a 25 de baze şi posturi Salvamont şi zece refugii, toate lucrările fiind realizate cu materiale donate de Policolor în cadrul campaniei “Culorile României”. Evenimentul a coincis fericit cu celebrarea, marţi, 1 august, a 48 de ani de la înfiinţarea oficială a Salvamont în România Cele 24 de structuri judeţene şi 18 structuri locale Salvamont administrează peste 120 de baze, posturi şi refugii Salvamont, cei 800 de salvatori montani angajaţi şi voluntari având peste 6.500 de intervenţii anual.

“Din aprilie şi până luna aceasta, când am intrat în plin sezon turistic, aproape toţi cei 800 de salvamontişti din structurile noastre au fost implicaţi în acţiunile de refacere a marcajelor traseelor turistice şi renovare a bazelor, posturilor şi refugiilor Salvamont. Vom continua lucrările de întreţinere a traseelor turistice până la toamnă, pentru a le facilita turiştilor şi iubitorilor de sporturi montane practicarea în deplină siguranţă în natură a activităţilor preferate”, a declarat Sabin Cornoiu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România şi ambasador al campaniei „Culorile României”.

Peste 5.000 de kg de emailuri pentru 21 de judeţe cu activitate Salvamont

• 30 de structuri Salvamont din cele 42 existente în ţară au beneficiat de materialele necesare renovării a 85 de refugii şi 20 de cabane;
• Din aprilie şi până în iulie au fost refăcute marcajele şi au fost efectuate lucrări de întreţinere de-a lungul a peste 300 de trasee turistice montane, aproape jumătate din totalul existent la nivel naţional;
• Pentru toate lucrările desfăşurate de salvamontişti şi voluntari ai Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România au fost donate peste 5.000 de kg de emailuri în valoare de 56.600 lei.

Cele peste 5.000 de kg de vopseluri, emailuri şi lac pentru lemn, în valoare de 56.600 lei, au ajuns în 21 din cele 24 de judeţe din România care au activitate Salvamont, materialele fiind distribuite către 30 de unităţi de salvare montană. Au fost vopsiţi aproximativ 1000 de stâlpi de marcaj, au fost renovate 25 de baze, posturi şi refugii Salvamont şi, de asemenea, au fost reamenajate zonele de chei şi canioane din Canionul Olteţului - Munţii Parâng, Cheile Corcoaia – Munţii Mehedinţi, canionul Valea lui Stan – Argeş şi Vadul Crişului – Bihor.
“Când vorbim despre responsabilitate socială, în domeniul de activitate al salvatorilor montani apare o gravitate suplimentară a cuvântului responsabilitate. Marcarea traseelor şi refacerea lor salvează vieţi. Niciun alt obiectiv nu poate fi pe primul loc într-un proiect adresat comunităţii”, declară Camelia Dragomirescu, director de marketing Policolor.
“Culorile României” este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială derulat la nivel naţional, care îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane şi rurale, dar şi a celor profesionale, cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale – vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative. Anul acesta, pentru cele 15 proiecte incluse deja în program vor fi donate aproximativ 14 tone de vopsea, baiţuri şi tencuială.
Proiectul “Culorile României” continuă programul de acţiuni de responsabilitate socială pe care Policolor îl derulează din 2015, momentul aniversării a 50 de ani de experienţă în producţia de lacuri şi vopsele a producătorului.

Despre noi

Policolor, producător de lacuri şi vopsele cu o experienţă de peste 50 de ani în România, oferă soluţii şi produse pentru decorarea şi finisarea casei sub brandurile SPOR, DEKO Professional, CasaBella, Vinarom, sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor, sub brandurile Klar Professional, Klar Ultra, Emaur si Silverpol – în cadrul Policolor Automotive – şi produse destinate acoperirilor industriale cu arie largă de aplicabilităţi aflate în cadrul Policolor Industrial Coatings.
Produsele Policolor sunt prezente în peste 3.000 de magazine de retail tradiţional, în marile reţele de bricolaj din România şi în peste 1.000 de service-uri auto din ţară. Compania dispune în prezent de o reţea de 12 magazine proprii.
Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie – Policolor România şi Orgachim Bulgaria – şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona sud-est europeană.
Mai multe informaţii, pe www.policolor.ro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...