Administraţie

„Cartierul chinezesc“, preluat de Primăria Craiova

Compania Shandong Ningjian Construction Group Investment Romania, dezvoltatorul cartierului de locuinţe cunoscut sub numele de „cartierul chinezesc“, a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că a decis să predea municipalităţii întreaga investiţie executată până acum, estimată la 8 milioane de euro, după ce nu a reuşit încă să obţină finanţarea necesară pentru finalizarea proiectului în termenul acordat de autorităţile locale, termen care a expirat la finalul săptămânii trecute.

„Compania Shandong Ningjian Construction Group Investment Romania S.R,L., având ca acţionar unic compania Shandong Ningjian Construction Group co. LTD. din R.p. Chinezi, a participat, în urmă cu trei ani, la o licitaţie publică organizaţă de Primăria Municipiului Craiova, având ca scop finanţarea şi construcţia unui proiect de 1819 unităţi locative precum şi alte spaţii complementare în valoare de aproximativ 55 milioane de euro, întreaga sumă urmând a fi asigurată integral de către compania noastră. După obţinerea autorizaţiilor, construcţia a demarat foarte bine însă, la sfârsitul anului 2015, au fost suspendate lucrările datorită problemelor financiare cu care se confrunta acţionarul unic al companiei în R.P. Chineză. De atunci şi până în prezent, au fost făcute demersuri consistente pentru găsirea unor soluţii pentru rezolvarea problemei finanţării proiectului. Procedurile birocratice complexe din ambele ţări, analizele de lungă durată ale băncilor care au fost solicitate sau şi-au oferit serviciile pentru creditarea proiectului, căderea bursei chineze din 2015-2016, sunt doar câteva dintre elementele care au complicat şi mai mult situaţia noastră”, se arată în comunicat.

Mai mult decât atât, în semn de respect faţă de locuitorii municipiului Craiova, s-a decis transferul cu titlu gratuit Proiectul Tehnic, Studiul de Fezabilitate, detaliile de execuţie, autorizaţia de construire, precum şi toate celelalte elemente tehnice, astfel încât lucrările să poată fi continuate imediat după ce va fi găsită o soluţie de finanţare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...