Actualitate

Câine scos la licitaţie, după ce a picat testul ISU Dolj

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj scoate la vanzare... un câine de serviciu, ciobănesc german. Şi asta pentru că, la testare, câinele specializat în căutarea şi recuperarea victimelor, Seza, a picat. Azi, patrupedul a fost scos în curtea unităţii pentru a putea fi văzut timp de câteva ore la sediul unităţii de cei care vor să participe pe 2 august la licitaţia... cu strigare. Preţul de pornire este de 7.500 de lei, însă nimeni nu s-a arătat interesat să îl cumpere.

Seza are 3 ani şi a fost adus în urmă cu un an de la Centrul de educare canină de la Sibiu. Este singurul câine al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj specializat în căutarea şi recuperarea victimelor. Numai că, după ce a fost pregătit luni de zile de un instructor al instituţiei, la testare, Seza a picat. "A fost calificată în decembrie 2015 la centrul chinologic Sibiu având categoria a 2-a, obţinând nota 9, după care în decembrie 2016, după două teste efectuate, a picat testul de căutare, recuperare, salvare", spune Costinel Staicu, instructorul câinelui.

Pentru că a picat testul, pompierii vor să o vândă pe Seza. Nimeni nu este însă interesat să o cumpere. Pompierii recunosc că este un preţ destul de piperat, însă au investit foarte mult în hrana şi pregătirea acestuia. "Au fost demarate procedurile de scoatere a lui la licitaţie şi urmează ca în data de 1 august acest câine să fie scos la licitaţie. Primul preţ de pornire a fost de 7.500 de lei Urmează să vedem ce se va întâmpla. E un preţ mare? Nu e un preţ mare pentru că în acest câine s-a investit", a declarat Vlăduţ Minciună - colonel ISU Dolj.

Dacă nu se va găsi nici la cea de-a treia licitaţie un cumpărător, atunci câinele va fi donat instructorului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...