Monden

Zece zile de răsfăţ cultural pentru toate vârstele la Călimăneşti - Căciulata

Tabăra de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu” şi Tabăra Naţională de Teatru “Florin Zamfirescu” au îmbogăţit şi anul acesta atractivitatea staţiunii vâlcene

În perioada 17 - 27 iulie, Primăria Călimăneşti a organizat, în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici - filiala Vâlcea, Tabăra de Arte Vizuale “Vlaicu Ionescu”, ediţia a XI-a şi, în colaborare cu Fundaţia Act.OR.Art Bucureşti, Tabăra Naţională de Teatru “Florin Zamfirescu”, aflată la ediţia a IX-a. Manifestările culturale sunt menite a promova excelenţa în educaţie şi potenţialul cultural al oraşului Călimăneşti-Căciulata. Festivitatea de deschidere a avut loc marţi, 18 iulie, la Hotelul Central din Călimăneşti.

După seara de sâmbătă, cu concurs de dans, duminică, locuitorii şi turiştii au avut parte de o lansare de carte şi de un concurs de recitare poezii în cadrul Taberei Naţionale de Teatru “Florin Zamfirescu”. Din juriu au făcut parte şi primarul oraşului Călimăneşti, Florinel Constantinescu, dar şi maestrul Florin Zamfirescu. Locul întâi a fost câştigat de o elevă în clasa a II-a a Şcolii Gimnaziale Şerban Vodă Cantacuzino din Călimăneşti, Adriana Ungureanu.

Noutatea acestei ediţii a taberei de teatru a reprezentat-o chiar coordonatoarea acţiunii, fiica marelui actor, Ştefania Zamfira, chiar ea fiind şi iniţiatoarea concursului de recitat.

În paralel, tabăra de arte vizuale “Vlaicu Ionescu” s-a închieat cu o bogată colecţie de opere ce sunt expus la Căciulata, în interiorul Centrului de Informare Turistică. Expun nume precum Angela Tomaselli, Viorel Cosor, Vasile Fuiorea, Claudiu Schiteanu sau Georgiana Poenaru, vernisajul având loc miercuri, 26 iulie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...