Administraţie

Primăria Băbeni va construi o creşă pe strada Dragoş Vrânceanu

Toate cererile de finanţare prin PNDL 2 pentru obiective care ţin de infrastructura şcolară a oraşului vâlcean au fost aprobate de MDRAPFE

Primăria Băbeni este una dintre performerele administraţiilor publice locale din judeţul Vâlcea, dacă ne raportăm la numărul de cereri de finanţare aprobate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Cinci dintre cele zece obiective au primit alocări guvernamentale importante prin PNDL 2, toate vizând modernizarea infrastructurii şcolare a oraşului. Cei mai mulţi bani, 3,474 milioane de lei, vor asigura finanţarea construirii unei creşe pe strada Dragoş Vrânceanu. Alte trei investiţii vizează lucrări şi achiziţii de mobilier şi aparatură la Liceul “George Ţărnea”: 297.700 lei pentru extinderea cu atelier şi grup sanitar, 85.916 lei pentru dotare cu mobilier specific activităţilor didactice şi 60.000 de lei pentru dotarea cu aparatură specifică - sistem de prezentare interactiv. 105.566 lei au fost aprobaţi de MDRAPFE şi pentru dotarea cu mobilier specific activităţilor didactice şi de laborator la Şcoala Gimnazială sat Valea Mare.

Primarul Bogdan Ştefan rămâne optimist în privinţa găsirii surselor de finanţare şi pentru celelalte obiective pentru care a depus cereri de finanţare prin PNDL2 însă nu au fost aprobate. Potrivit spuselor edilului, era de aşteptat ca ministerul să se concentreze, în cazul localităţii pe care o conduce, pe dezvoltarea infrastructurii şcolare şi preşcolare. Bogdan Ştefan mai arată că o parte dintre investiţiile neaprobate la finanţare vor demara cu fonduri de la bugetul local şi vor fi derulate etapizat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...