Economic

Au inaugurat o fabrică... nefinalizată

Inaugurare pe repede înainte la Grădinari, în judeţul Olt. Deşi în băi lipsesc duşurile, pe unele ziduri lipsesc bucăţi de faianţă, curtea este plină de gunoaie şi clădiri dezafectate, iar pe utilajele în care au investit 330.000 de franci elveţieni se observă rugina, fabrica de procesare a legumelor a fost inaugurată azi pentru că....principalul invitat, ambasadorul Suediei pleacă în concediu. Fabrica va funcţiona însă abia în august, când conducerea speră ca totul să fie pus la punct.

Fabrică de procesare a legumelor din Grădinari, aşteptată de mai bine de trei ani de cei peste 1000 de producători de legume din localitate a fost inaugurat azi, deşi nu a fost finalizată. Organizatorii recunosc că le-au mai scăpat... mici detalii la renovare, dar totul s-a făcut pe repede înainte pentru că ambasadorul pleca în concediu. "Este posibil să ne fi scăpat câteva finisaje, dar trebuia neapărat să facem inaugurarea astăzi deoarece domnul ambasador pleacă în concediu şi era important să participe la inaugurare", spune Nicolae Cuţă, director Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale.

Şi drectorul direcţiei agricole Olt a rămas surprins că s-a făcut această inaugurare fără ca totul să fie pus la punct. "Mai sunt câteva lucruri de pus la punct, privind energia electrică. Adică nu este curent acum? Da. Nu este. Nu este nici curent la această oră", a declarat Emil Marinescu- director Direcţia Agricolă Olt. Pentru a evita ca invitaţii de onoare să vadă toate aceste probleme, aceştia au fost ţinuţi la intrare unde au tăiat panglica.

Proiectul a fost implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Economiei Sociale în parteneriat cu fundaţia suedeză „Hjarta till Hjarta”, Comuna Grădinari şi Federaţia Patronatelor din Regiunea Oltenia.

Investiţia, care constă într-o linie de fabricaţie modernă de conservare a legumelor şi un depozit frigorific cu capacitatea de 250 mp, a fost realizată în cadrul proiectului ”Capacitare Economică prin Afaceri Sociale”, finanţat prin Fondul Tematic “Incluziunea socială a romilor şi altor grupuri vulnerabile“ al Programului de Cooperare Elveţiano - Român.

Întreaga investiţie se ridică la 330.000 de franci elveţieni, bani proveniţi de la statul elveţian.

Later edit. Drept la replică din partea Fundaţiei pentru Dezvoltare Economiei Sociale

“Doresc să vă semnalez pe aceasta cale câteva inadvertenţe în articolul «Au inaugurat o fabrică... nefinalizată»:
1. La inaugurare a participat ambasadorul Elveţiei - Excelenţa Sa Dl. Urs HERREN - şi nu ambasadoarea Suediei (care nu se afla în România la momentul inaugurării).
2. Pe durata inaugurării, aşa cum s-a anunţat la faţa locului, în întreaga localitate curentul electric era oprit din cauza unor lucrări la reţeaua de alimentare a comunei. Fabrica este racordată la reţeaua de energie electrică de mai bine de două luni.
3. Toţi participanţii la inaugurare au vizitat fabrica după tăierea panglicii. Nimeni nu a rămas la intrare. Lucru care se poate vedea şi în materialele filmate de televiziunile prezente la eveniment”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...