Economic

Ford angajează 1.700 de persoane

Ford creşte numărul de angajaţi de la Uzina din Craiova cu aproape 1700 de persoane în acest an. Producţia lui B-MAX va înceta începând cu prima parte a lunii septembrie

Ford anunţă astăzi că, din cauza modificărilor de dinamică din segmentul B, compania intenţionează să oprească producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie. De asemenea, compania anunţă faptul că peste 500 de noi angajaţi vor fi recrutaţi pentru a sprijini nevoile zonei de Producţie Vehicule.

Aceştia se adaugă celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în luna aprilie şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare. În aceste condiţii, numărul de angajaţi care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700. "Aş vrea să-i mulţumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producţia celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-MAX. Craiova este o parte solidă a viitorului producţiei globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunţ astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajaţi care vor fi recrutaţi la Craiova până la finalul acestui an", a declarat John Oldham, Preşedinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajaţii Ford Craiova.

Anunţul care priveşte cele peste 500 de locuri de muncă adiţionale vine în contextul în care Ford a lansat în luna aprilie o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de bază şi calificaţi care vor sprijini producţia noului EcoSport. În plus, compania a demarat şi procesul de recrutare pentru angajarea a 200 de operatori dedicaţi producţiei de motoare la uzina din Craiova.

"Creşterea numărului de angajaţi de la Craiova este o veste excelentă pentru activităţile de producţie derulate de noi în România. Am început acest proces în aprilie pentru recrutarea a 976 de operatori de bază şi calificaţi, la care adaugam încă 200 de operatori pentru uzina de motoare. Prin adăugarea celor peste 500 de noi angajaţi anunţaţi astăzi, vom putea să facem faţă cererii pentru noul EcoSport în condiţiile în care vorbim despre unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere de pe piaţă", a concluzionat John Oldham.

În acest moment, numărul de angajaţi de la Craiova - atât în zona de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare - este de 2860 de persoane.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...