Actualitate

Secţii medicale la Spitalul Drăgăşani, cu lacătul pe uşă

Două secţii medicale de la Spitalul din Drăgăşani din judeţul Vâlcea sunt închise până în luna august pentru că singurii medici de aici sunt în concendiu de odihnă. Conducerea unităţii spitaliceşti spune că s-a ajuns aici din cauza deficitului de medici, iar cazurile care necesită internare sunt trimise acum la spitale din Rm. Vâlcea, Slatina şi Craiova.

Secţia de Pediatrie are lacătul pe uşă încă din data de 17 iulie, când singurul medic a intrat în concediu de odihnă. A lipit pe uşă un afiş în care menţiona că se va întoarce în data de 1 august. Odată cu medicul respectiv, au intrat în concediu şi ceilalţi 12 angajaţi ai secţiei. Până atunci.... cazurile grave sunt trimise la alte spitale. "Acum e închisă pe perioada 17-31 iulie. De la 1 august toată lumea se prezintă. Pleacă medicul, pleacă şi cadrele. Pentru că fără medic oricum nu au cum să-şi desfăşoare activitatea în pediatrie. De ce s-a ajuns aici? Din lipsă de personal", spune Sonia Dumitrescu, director medical.

Şi nu este singura secţie medicală închisă în această perioadă. Şi secţia de terapie intensivă este închisă pentru că singurul anestezist a plecat în concediu de odihnă. "Avem secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă cu încadrare cu un medic în concediu, motiv pentru care secţia este închisă, afectând în acest fel şi activitatea secţiilor chirurgicale", a declarat Alina Şuşanu, medic primar.

Locuitorii din Drăgăşani se gândesc la ce este mai rău dacă au nevoie să meargă la cele două secţii medicale, închise momentan.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea a anunţat Ministerul Sănătăţii cu privire la această situaţie. Anual, la Secţia de pediatrie sunt internaţi 1.200 de copii. Spitalul are 280 de angajaţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...